Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2019 14:39 | Správy | Politika

Danko o delení politickej moci: Kvôli konfliktu Fica a Pellegriniho bolo napätie

Situácia v slovenskej politike je ťažká na vládnutie. Myslí si to predseda Národnej rady (NR) SR a SNS Andrej Danko.

Po parlamentných voľbách podľa neho hrozí multikoalícia a pre nestabilitu politických strán v nej aj pád vlády. V rozhovore pre TASR povedal, že nemá v budúcnosti záujem sedieť za stolom s lídrami SaS, OĽaNO či Sme rodina. Otázne je podľa neho aj to, aký bude Smer-SD na čele s premiérom Petrom Pellegrinim.

"Ako chcete s človekom, ktorému sa vždy rozpadá politický klub, vládnuť," podotkol Danko v súvislosti s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. V tejto súvislosti poukázal aj na odchod viacerých poslancov z klubu SaS. Aj to podľa neho môže nasvedčovať, že by takéto strany mohli v budúcnosti položiť vládu. "Takmer celá opozícia sú 'prezliekači' kabátov," dodal.

Danko tiež v tejto súvislosti poukázal na konflikt predsedu Smeru-SD Roberta Fica s premiérom Pellegrinim. "Ja som počas septembra videl, že kým Pellegrini nemal istotu, že bude lídrom kandidátky, to napätie bolo veľké," tvrdí. Dodal, že si nie je istý, aký bude Smer-SD do budúcna a nevie ani to, či sa s Pellegrinim na čele nezmení aj ich hodnotová orientácia. "Ak by Pellegrini otváral otázky, s ktorými SNS má problém, tak je to jednoducho problém. Samozrejme, neviem ani, akú politickú moc si dohodnú, musíme počkať na voľby," povedal.

 

Danko nateraz však nechce hovoriť o tom, s kým by do koalície po voľbách išiel. Hovoriť chce skôr s voličmi o tom, čo SNS dokázala urobiť za posledné roky pre ľudí. "V každej spoločenskej sfére sme pomohli. Ľudia o tom nevedia. Keď sa ma pýtajú, čo sme urobili a ja im to vysvetľujem, tak som prekvapený, že to nespájajú s tým, čo majú v peňaženkách," hovorí šéf národniarov.

V súvislosti s prioritami strany poukázal na to, že SNS bola a bude napríklad proti Istanbulskému dohovoru a je za reformu EÚ. Treba sa podľa neho baviť aj o spolupráci európskych armád či o rozširovaní Únie o krajiny západného Balkánu. Naďalej odmieta napríklad tému adopcií detí homosexuálmi. Voliči si podľa neho musia uvedomiť, že treba voliť stabilné strany, ktorým neodchádzajú členovia. V opačnom prípade vidí Danko garanciu predčasných volieb.

SNS je podľa neho schopná vládnuť a verí, že Slováci si uvedomia, že tou zdravou strednou cestou môže byť práve jeho strana. "Keď to nebude teraz, tak to môže byť o štyri roky. Nedá sa žiť v tom, že každý tu je individualista a exhibicionista a každý si robí čo chce," skonštatoval. Zdôraznil tiež, že je hrdý na stabilitu SNS, pretože im z klubu neodišiel ani jeden poslanec. "U nás sú férové pravidlá. U nás platí, že držíme pokope," tvrdí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke z videa, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany v nedeľu 8. septembra 2024, tank ruskej armády v Kurskej oblasti na území Ruska.
Aktualizované
Rozsiahle útoky na mesto Charkov: Rusko zasiahlo obytnú budovu!
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Trump do debaty nepôjde: Čo na to Harrisová?!
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia v Srbsku: Armádne vozidlo sa zrazilo s civilným autom! Hlásia obete
Ľubomír Belko patrí k brankárskym hviezdam Niké ligy.
Žilina mohla v lete prísť o svoju brankársku hviezdu: Belko ponuku z Talianska odmietol
Frustrated parents having an argument in the kitchen.
Je vo vašom živote PATOLOGICKÝ KLAMÁR? 10 znakov, pri ktorých treba spozornieť!
Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš.
Hnutie ANO vyhralo voľby: Účasť bola nižšia ako pred štyrmi rokmi
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou