Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.01.2020 18:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Na Erin sa zrútil starý komín: Nemohla dva mesiace jesť ani hovoriť

Erin Field (24) odpočívala u svojho brata na dvore v hojdacej sieti, pripevnenej medzi stenou a stĺpom. Potom sa na ňu zrazu zrútil starý komín.

Mladá Bostončanka utrpela vážne zranenia krku a musela podstúpiť vyčerpávajúcu 9-hodinovú operáciu, pri ktorej jej do tela vložili kovovú tyč na stabilizáciu miechy. Ako informuje britský denník Metro, náraz jej taktiež natrhol tepnu, ktorá dodáva krv do hlavy, krku a ramien, preto jej museli implantovať stent, čo je výstuž z tentkých drôtikov. 

Po úraze z júla 2017 musela mesiac stráviť na jednotke intenzívnej starostlivosti. Pre tracheotómiu nemohla ani rozprávať. Keďže nemohla jesť ani piť, dva mesiace ju kŕmili trubicou.

Aj napriek tejto nehode myslí pozitívne. Svoj životný príbeh zdieľa na Instagrame, aby ním inšpirovala ostatných. "Bolo to náročné. Prvý mesiac boli veľmi bolestivý a ťažký. Moje pravé rameno ma veľmi bolelo a bolo mi tak zle, že som ani nevedela viesť moje elektrické kreslo," hovorí.

 

"Mala som závraty a nevedela som sa ani posadiť. Až keď mi vybrali tracheostomickú kanylu a mohla som opäť jesť, tak som konečne videla nejaký pokrok a s radosťou som chodila na fyzio- a ergoterapie," dodáva.  Zranenie miechy malo veľký vplyv na jej nezávislosť od ostatných. Keďže jej ruka funguje iba obmedzene, ťažko sa jej oblieka. Kvôli nedostatku sily sa nevedela ani posadiť. 

Erin sa aj napriek tomu nevzdáva. Vie, že to mohlo byť aj horšie. "Hovorím si, že je to v poriadku zažívať aj zlé dni, pretože tie dobré mi to vynahradzujú. Každý deň som silnejšia, aj keď si to nie vždy všimnem. Naučila som sa myslieť pozitívne a nevzdávať sa. Nikdy neprestanem bojovať za svoju nezávislosť a jedného dňa možno aj budem môcť opäť kráčať bez pomoci."

Zranenie jej nezmenilo život, iba trošku upravilo jeho načasovanie. Erin chce byť stále právničkou so špecializáciou na práva zdravotne postihnutých ľudí. "Všetko je ťažšie, ale stále mám tie isté životné ciele. Je jedno, ako žijete, vždy narazíte na prekážky. Záleží len na tom, ako na tie prekážky zareagujete. Stretnete sa s chybami a neúspechmi, ale ak budete ťažko pracovať a veriť v seba, nič nezabráni vášmu úspechu, " dodáva na záver. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poslankyne by chceli dať na menštruačné potreby znížiť.
Zníženie DPH na 5 percent: Pribudnú ku knihám aj vložky či tampóny?!
Slovenský reprezentant Matúš Bero je údajne blízko prestupu do nemeckej Bundesligy.
Foto
Neskutočný gól Matúša Bera: Obrancovia Dortmundu sa len bezmocne prizerali
Bývalý nemecký futbalový gólman Jens Lehmann.
Foto
Útočil motorovou pílou: Nemecká futbalová legenda spoznala svoj trest!
Pellegrini a Pavel v USA odhalili orloj venovaný tamojším Slovákom a Čechom.
Slováci a Česi žijúci v USA sa tešia z nového pokladu: Pellegrini a Pavel tam spustili veľkú vec!
(ilustračné foto).
Veľkú časť Slovenska trápi silný vietor: Ešte si pred ním nevydýchneme! SHMÚ vydáva výstrahu
(ilustračné foto).
Mesto Krompachy terorizuje úchyl: Príšerné, čo mal pred mladým dievčaťom robiť! To z miesta ušlo iba o vlások
Dvojica si je oporou v dobrom aj v zlom.
Robo Jakab ÚPRIMNE o manželstve: TOTO nám stoplo rodičovstvo! Vzťah s Aničkou si prešiel skúškou
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Dosiahne Slovensko pokrok na medzinárodnej úrovni? Ministerstvo vnútra reaguje na odporúčania GRECO!
Slávny štadión bol slávnostne otvorený v roku 1994.
Hrali na ňom aj giganti ako Arsenal či Chelsea: Ikonický štadión šiel k zemi!
(ilustračná fotografia).
Vybuchla čerpacia stanica: Z budovy zostali len trosky, hlásia viacero obetí!
Letisko Malpensa v Miláne (ilustračné foto).
Obyvatelia Milána sa búria: Ich letisko majú premenovať! Aha, aké kontroverzné meno má niesť
Na snímke uprostred zozadu premiér SR Robert Fico (Smer-SD) sa stretol s predstaviteľmi protikorupčného orgánu Rady Európy - Skupina štátov proti korupcii (GRECO) k téme korupcie na Úrade vlády SR v Bratislave.
Premiér sa stretol s dôležitými európskymi predstaviteľmi: Čo bolo ich hlavnou témou? TAKÉTO dostalo Slovensko odporúčania