Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2020 00:00 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Túžite po skvelej lyžovačke? Vyrazte na zjazdovky do Vysokých Tatier

Úsmev na perách, lyže, či snoubord na nohách a za chrbtom hrdo sa vypínajúce štíty. Vysoké Tatry - symbol Slovenska.

V jeho srdci leží Tatranská Lomnica. Ak hľadáte tip na skvelú lyžovačku, toto stredisko nemôžete obísť.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Tatry nie sú len synonymum božského pokoja, čarovnej zimnej rozprávky s dokonalou idylkou praskajúceho ohňa v krbe horskej chaty, ale najmä zážitkom a eufóriou z perfektnej lyžovačky v najlepších slovenských lyžiarskych strediskách. Romanticky slnkom zaliate veľkorysé zjazdovky pod Lomnickým štítom, trate vhodné pre rodiny s deťmi, individuálnych jazdcov, či odvážnych freeriderov sú príťažlivým magnetom a tou pravou čerešničkou na zimnej dovolenkovej torte.  Okrem toho vás stredisko  očarí výhľadom na druhý najvyšší štít na Slovensku (Lomnický štít - dostupný lanovkou). 

Fantastická lyžovačka aj pre rodiny s deťmi

 

Zjazdovky s prekrásnymi panorámami a fantastickou atmosférou si môžete užiť naplno aj so svojimi deťmi. Stredisko totiž ponúka takmer 5 km zjazdoviek najnižšej náročnosti, čo ocenia najmä rodiny s deťmi. Najväčšiu obľubu si v stredisku získali dve moderné lanovky, 6-sedačková lanovka s oranžovými bublinami a vyhrievanou sedačkou ako aj 8-sedačková lanovka s modrými bublinami a špeciálnym bezpečnostným systémom Kids-stop, vďaka ktorému môžu byť rodičia pokojní, aj keď ich malí lyžiari sú trošku neposední. Komfortnú prepravu v stredisku zabezpečuje 15-miestna kabínková lanovka s prepravnou kapacitu 2 400 osôb/h a prekonávaním 597 metrového prevýšenia. To všetko je doplnené vírom aprés-ski zábavy, či relaxom. Luxusnú eleganciu s poriadnou dávkou histórie ponúka ubytovanie v Grandhoteli Praha****. K jeho pýcham patrí aj Grand Mountain Spa wellness centrum, kde naplno pocítite silu tatranskej prírody.

Neobíďte Štrbské Pleso

Keď už navštívite Vysoké Tatry, odporúčame vám prevetrať lyže aj v stredisku na Štrbskom Plese. Vynikajúce lyžiarske podmienky, skvelé trate na slalom, zjazd, či bežecké lyžovanie. Ak vám to na kopci až tak nejde, recept je jednoduchý. Zverte sa do rúk profesionálnych inštruktorov, ktorí ponúkajú individuálne lekcie, či lekcie pre skupiny aj úplných začiatočníkov. Hlavne rodičia ocenia výhody výučby lyžovania v detskom areáli Maxiland na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici, kde deti môžu využívať aj pohodlný pasový prepravník.

Zajedzte si priamo na svahu, či pri Madoninom Cadillacu

Vo Vysokých Tatrách priamo na svahoch lyžiarov, snoubordistov ako aj ďalších návštevníkov hôr čakajú 4 štýlové horské reštaurácie. V Tatranskej Lomnici na medzistanici Štart (1357 m n.m.), na Skalnatom plese (1751 m n.m.), či Kaviareň Dedo vo výške 2634 m n.m.. Moderný Aprés ski bar je priamo na konci zjazdovky. Veľkým lákadlom sa stal HUMNO music club. Tento unikátny a viacúčelový objekt, prvý a jedinečný svojho druhu na Slovensku, kombinuje v sebe ponuku Apres-ski baru, reštaurácie, coctail baru a disco klubu. HUMNO sa nachádza neďaleko údolnej stanice 6-sedačkovej lanovky v Tatranskej Lomnici. Interiér zaujme aj zaveseným čiernym Cadillacom, ktorým sa počas svojho turné v Prahe v roku 2006 vozila americká popová hviezda Madonna, či nefalšovaným ratrakom, ktorý roky upravoval tatranské zjazdovky. Na Štrbskom Plese svojim chuťovým pohárikom ulahodíte pri údolnej stanici lanovky Solisko (1400 m.n.m) a na Solisku (1840 m.n.m.).

Hromadne si to vyšliapte

Aj vás v poslednom čase zlákal skialp? V Tatrách tento rok spustili novinku v podobe uzavretých a vyhradených zjazdoviek pre milovníkov večerného hromadného skialp výšľapu. Každú stredu od 16:00 do 18:00 sú pre záujemcov vyhradené zjazdovky v stredisku Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso - na striedačku. Kompletnú skialpinistickú výstroj si môžete zapožičať priamo v Tatry Motion požičovniach v oboch strediskách.

Aj romantici si prídu na svoje

Ak vaša duša volá po romantike, aj v tom prípade ste v Tatrách na správnom mieste. Vyskúšajte si Tatranskú večeru zážitkov, či večeru pod hviezdami. Pre tých, ktorých milujú silné snežné mašiny, ktoré elegantne pripravujú zjazdovky počas zimných nocí, v Tatrách pripravili unikátny zážitok dostupný aj počas tejto zimnej sezóny. Večerné zážitkové ratrakovanie alebo hodinová večerná jazda v ratráku spojená s dávkou adrenalínu.

Ľadové kráľovstvo na Hrebienku

V Tatrách sa nenudíte ani v prípade, že vás už z lyžovania bolia poriadne nohy. Najobľúbenejšiu nelyžiarsku tatranskú atrakciu nájdete na Hrebienku. Denná i nočná sánkovačka po 2,5 kilometrov dlhej osvetlenej trati. Keď sa už pozemnou lanovkou vyberiete hore, predtým než sa spustíte si nenechajte ujsť ľadové kráľovstvo, ktoré na Hrebienku vzniklo počas majstrovstiev sveta v tesaní ľadových sôch. Ich krásu uchováva v kupole - Galéria ľadových majstrov. Tatranský ľadový dóm tento rok vzal na seba podobu katedrály Notre-Dame v Paríži a rozhodne stojí za návštevu.

Skipas do oboch stredísk odporúčame zakúpiť dopredu online cez gopass.sk. Veď Tatry už pred rokom prešli na systém – rýchlejší vyhráva. Čím skôr si ich kúpite, tým lacnejšie lyžujete.

Vysoké Tatry:

- 3 lyžiarske strediská Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica a Starý Smokovec

- 24 km zjazdoviek

-20 lanoviek a vlekov

-Štýlová 15 – miestna kabínková lanovka zo Štartu na Skalnaté pleso

-2 ultra moderné lanovky: 8-sedačková lanovka s atraktívnymi bublinami modrej farby a špeciálnym systémom Kidsstop a 6-sedačková lanovka s oranžovými bublinami a vyhrievaním

-garancia lyžovania vďaka zasnežovaniu 5 mesiacov v roku

-17,2 km technicky zasnežovaných zjazdoviek vo Vysokých Tatrách

-všetky typy trás pre lyžiarov začiatočníkov, pokročilých aj freeride lyžiarov

-komfortný bezdotykový systém skipasov  - GOPASS s vlastným e-shopom a samoobslužnými pokladňami GOPASS  point priamo v strediskách. 

-extra výhodný celosezónny skipas: •  Šikovná sezónka (SK), - skipas platný v lyžiarskych strediskách Jasná Nízke Tatry -  Chopok Sever & Juh, Vysoké    Tatry - Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso, v Špindelorovom Mlýne (ČR) a v Szczyrku (PL)

-komplexná ponuka doplnkových služieb pre návštevníkov Tatier.

-výhodné pobytové SKI balíky so skipasmi zadarmo

-zábava v Tatrách pokračuje celú noc –každý deň špeciálny apres-ski program – nočná sánkovačka, Tatranská večera zážitkov, či priamo v centre Tatranskej Lomnice  HUMNO

Prevádzková doba

denne: 8.30 – 15.30 h

Najbližšie akcie a podujatia

Večerné zážitkové ratrakovanie: Dobrodružstvo spojené s adrenalínom počas hodinovej večernej jazdy – Tatranská Lomnica -Čučoriedky a späť.

8. - 9. februára: Snežné psy 2020 - 2 dni plné súťaží, rozprávok, vystúpení psíkov, lavínových hier

4. január / 01. február / 22. február / 07. marec / 11. apríl - Večera pod hviezdami – drink v Apreski Bare v Tatranskej Lomnici, nočný vývoz lanovkou na Skalnaté pleso, delikátne jedno v Restaurant Skalnaté Pleso, návšteva observatória.

15.2.2020  – 75 Tajomstiev lanovky

Tatranská večera zážitkov - Večer sa začína welcome drinkom v Apresski Bare v Tatranskej Lomnici pod Lomnickým štítom. Po malom prípitku bude pred barom čakať luxusný ratrak Grand Snow Taxi, ktorý vás vyvezie priamo po lyžiarskom svahu do reštaurácie na stanici Štart. V nadmorskej výške 1173 m.n.m. sa vám naskytne krásny výhľad na horskú scenériu. Pri magickej atmosfére pri sviečkach objavíte výnimočné chute starostlivo pripravených jedál naservírovaných v niekoľkých chodoch. Organizuje sakaždú sobotu so začiatkom o 17.30 hod. okrem termínov 04. január / 01. február / 22. február / 07. marec / 11. apríl.

Kontakty

Infolinka (Tatr. Lomnica): +421 903/112 200

E-mail: info@vt.sk

Infolinka (Štrbské Pleso): +421 917/682 260

E-mail: strbske@vt.sk

Súťaž o skipasy

Chcete zažiť lyžovačku vo Vysokých Tatrách s partiou zdarma? Stačí, ak správne odpoviete do utorka 4. februára na súťažnú otázku. Dvaja z vás získajú 5 celodenných skipasov.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Päťnásobný majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa (60) už 7 rokov nemal v rukách činky a je bez poriadnej strechy nad hlavou.
Foto
Z kulturistu Adama Cibuľu je bezdomovec: Šampión ŽOBRE na ulici a stravu hľadá v kontajneroch!
(ilustračné foto)
Váš Tip
Slovenskí vedci na misii v Tichom oceáne: Aká je pravdepodobnosť, že človeka zraní vesmírny odpad?
(ilustračné foto)
Irán predstavil vylepšenú výzbroj v tom najnevhodnejšom čase: Napätie na Blízkom východe by sa dalo krájať
Foto
Zásadné zmeny v živote Slafkovského: Teraz sa pochválil aj novým luxusným kúskom
Len pred pár dňami sa syn Roba Beňa († 54) postavil pred markizácke kamery v ich úspešnom seriáli Dunaj.
Foto
Syn Roba Beňa († 54) kráča v jeho šľapajach: PREMIÉRA pred kamerami! Tínedžer debutoval v úspešnom seriáli
Jana Gantnerová - Vo Svetovom pohári bola v prvej desiatke 29-krát.
Foto
Absolventi športového gymnázia: Stretnutie po 50 rokoch! Aké esá vyrástli v unikátnej lyžiarskej triede?
Na snímke zaplavené nábrežie Dunaja v centre Budapešti v piatok 20. septembra 2024.
Dunaj narobil poriadny ROZRUCH, evakuácia pacientov v nemocnici: Hrozilo, že dôjde k…
Chrápanie môže byť predzvesťou vážneho ochorenia (ilustračná fotografia).
Robí vám chrápanie zo života peklo? POZOR, nie je to len nepríjemnosť: Skúste tieto TRIKY
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
AktualizovanéFoto
Most v banskobystrickej Kremničke CHÁTRAL: Mesto prijalo rozhodnutie, stavbu začali BÚRAŤ
(ilustračné foto)
Astronomická jeseň je ZA ROHOM, oproti minulému roku nastala ZMENA: Dôvod je prostý
Foto
Vstup do Ligy majstrov belasým nevyšiel: Bude Slovan fackovací panák?
Kozák a Slováková spolu randia už niekoľko rokov. V minulosti sa však stihli už aj rozísť.
Foto
Nehnuteľnosti Kozáka a Slovákovej: Státisícová HACIENDA na Jadrane! Len na skok od vily známeho športovca