Starosta Alfréd Kuczman tieto výhrady spoluobčanov nechápe. Podľa jeho vyjadrenia sa priamo v kuchyni materskej školy spracovali len výrobky z dovezeného mäsa a žiadna zakáľačka sa tam nekonala. „Ošípaná bola zakúpená na riadne evidovanej slovenskej farme, ktorá je veterinárne kontrolovaná RVPS v Dunajskej Strede a evidovaná v Centrálnej evidencii hospodárskych zvierat v Žiline. V jedálni sa tepelne upravili hotové výrobky v profesionálnej elektrickej rúre v čase, keď materská škola nebola v prevádzke, pretože išlo o víkend,“ vysvetľuje starosta.
To, že takýto postup je v poriadku, potvrdil aj Jozef Bíreš, riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. „Ak ide len o spracovanie mäsa, je to v poriadku. Všetky špinavé roboty sú mimo prevádzky a ide len o mäso z očistenej ošípanej,“ povedal Bíreš.
Starostu len veľmi mrzí, že ak má niekto problém, nevie to povedať priamo, celá záležitosť by sa tak rýchlo vysvetlila. „Aj ľudia, ktorí sú na fotografiách v kuchyni, vrátane mňa, majú zdravotný preukaz, takže ani v tom sme nič neporušili,“ krúti hlavou Kuczman. „Naša obec je malá a napriek tomu sa snažíme zachovávať tradície, kultúrne zvyky na akciách, ktorých napríklad tento rok máme naplánovaných 14. Jednou z veľmi obľúbených akcií sú Fašiangové slávnosti s karnevalom a tradičným pochovávaním basy spojené s ochutnávkou zabíjačkových špecialít,“ uzatvára starosta, ktorého veľmi mrzia negatívne ohlasy ľudí, ktorí si neoverili fakty.