Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2020 12:17 | Správy | Zahraničné správy

Ďalšie známe európske a americké aerolínie rušia lety: Dokedy potrvajú obmedzenia?

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa pozastavuje pre koronavírus lety do Číny na najbližších osem týždňov a lety do Iránu do konca apríla.

Uviedla to v pondelok spoločnosť, pričom dodala, že upravuje aj kapacitu, čo sa týka talianskeho trhu. Aerolínie informovali, že lety do Číny nebudú prevádzkovať do 24. apríla a lety do Teheránu do 30. apríla. Skupina, pod ktorú patria aj aerolínie Swiss či Austrian Airlines, obmedzí lety aj do severného Talianska.

Podľa Lufthansy spoločnosť Austrian Airlines zredukuje lety do Talianska v marci a apríli o 40 %. Brussels Airlines zasa znížia počty letov do Ríma, Milána, Benátok a Bologne do 14. marca o 30 %.

Aj Swiss Airlines pravdepodobne do konca apríla zredukujú niektoré linky do určitých oblastí Talianska, zatiaľ čo nízkonákladové aerolínie Eurowings patriace pod Lufthansu redukujú prepravnú kapacitu do niektorých talianskych destinácií do 8. marca.

Lufthansa už minulý týždeň informovala, že v dôsledku šírenia nového typu koronavírusu zredukuje v najbližšom období počty letov. Zároveň dodala, že skúma aj možnosti skrátenia pracovného času v niektorých oblastiach.

 

Americké letecké spoločnosti Delta a American Airlines pozastavia všetky lety z USA do talianskeho Milána. Dôvodom je rozširovanie koronavírusu na severe Apeninského polostrova. Obe spoločnosti to oznámili cez víkend.

Delta informovala v nedeľu (1. 3.), že zastavuje lety medzi USA a talianskym finančným centrom Miláno až do začiatku mája. Posledný let do Milána sa uskutoční v pondelok, zatiaľ čo posledný spiatočný let do USA bude v utorok (3. 3.), uviedla spoločnosť.

Medzitým American Airlines v sobotu (29. 2.) vyhlásili, že prerušia lety z New Yorku a Miami do Milána do 24. apríla, pričom svoje rozhodnutie odôvodnili poklesom dopytu. Posledné lietadlo American Airlines sa vrátilo z Milána v nedeľu.

Americká vláda zároveň zvýšila tzv. cestovnú výstrahu pre regióny Lombardsko a Benátsko v Taliansku na "úroveň 4", čo znamená "necestovať". Dôvodom je šírenie vírusu v regióne, pre ktoré tamojšie úrady zaviedli v 11 mestách a okolitých dedinách karanténu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ján podľahol vážnym zraneniam po páde z balkóna.
Foto
Tragédia vo futbalovej rodine: Skočil Ján († 37) pred zrakmi rodičov po priznaní viny?! Prehovoril sused, ktorý všetko videl
Herec Braňo Deák sa v bielej farbe cítil ako doma.
Úprimné priznanie Braňa Deáka: V tomto som úplne ako ŽENA! Takého chlapa by chcela doma každá
Tomášovi hrozí v prípade dokázania viny 25 rokov väzenia až doživotie.
Foto
Jozefa († 70) a Vieru († 69) mal zavraždiť vlastný syn: Podrezal otca a udusil matku?! Strašné, čo sa dialo v dome hrôzy
Na miesto priletel záchranársky vrtuľník, žiaľ, zbytočne.
Tragická SMRŤ robotníka († 36) vo výkope: Vyhrabávali ho takmer HODINU! Smutné priznanie hasiča
Payne mal už v minulosti problémy s užívaním návykových látok.
Foto
Mrazivé POSLEDNÉ chvíle pred smrťou Liama Payna († 31): Znepokojivý telefonát na núdzovú linku a...
Hlava štátu doteraz najvýraznejšie skritizovala kabinet Roberta Fica.
Foto
Štátne inštitúcie si v čase konsolidácie kráľovsky PRILEPŠIA: Prezidentský palác, SIS a... Ako to vysvetľujú?!
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik
Útočník z aš-Šabábu sa odpálil v hlavnom meste Somálska.
Okamihy hrôzy v Somálsku! Útočník sa ODPÁLIL v hlavnom meste: Zomierali nevinní
Vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Svet reaguje na smrť vodcu Hamasu: Západní lídri na ňom nenechali nitku suchú! Bol vrah a terorista, tvrdia
(ilustračné foto)
Na Ukrajinu pôjdu nové kamikadze drony: Dokážu lietať vo dne i v noci! To nie je všetko