Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Vodiči nemali problém sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu: Takto to dopadlo

Policajti na cestách Košického kraja odhalili viacerých vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Minulý týždeň zistili prítomnosť alkoholu u 18 vodičov, pričom 15 z nich nafúkalo viac ako jedno promile.

TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že polícia zaznamenala aj osem dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Podľa hovorkyne v sobotu (11. 4.) v nočných hodinách 23-ročný muž z okresu Trebišov viedol osobné motorové vozidlo v smere od mesta Veľké Kapušany na obec Vojany v okrese Michalovce, pričom svoju rýchlosť neustále zvyšoval. Na jednej z križovatiek však musel spomaliť za vozidlom jazdiacim pred ním, ktoré sa mu snažilo vyhnúť, no vodič do neho narazil.

"Pri kontrole kládol aktívny odpor, preto museli policajti použiť donucovacie prostriedky. Pri dychovej skúške bola vodičovi nameraná pozitívna hodnota 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,83 promile. Opakované dychové skúšky mali stúpajúcu tendenciu. Policajti vodiča zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia s obvinením za spáchanie prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Mésarová.

 

Hovorkyňa dodala, že približne v rovnakom čase v sobotu došlo k dopravnej nehode, pri ktorej asistoval alkohol, aj v okrese Spišská Nová Ves. Dvadsaťročný Ján bez vodičského oprávnenia viedol vozidlo z obce Slovinky do Krompách. Tam pri jednom z rodinných domov v zákrute prešiel s vozidlom cez protismernú časť vozovky a niekoľko metrov šiel mimo cesty. Mladík sa pri nehode nezranil, ale dychová skúška u neho potvrdila požitie alkoholu 0,93 mg/l v dychu, v prepočte 1,94 promile.

Otvoriť galériu

Alkohol na ceste úradoval aj v piatok (10. 4.) nadránom. Podľa Mésarovej vozidlo, ktoré viedol 32-ročný Košičan v smere od obce Družstevná pri Hornáde do Košíc, sa policajti snažili zastaviť pri odbočke na starú cestu do Mestskej časti Kavečany. Vodič iba spomalil, ale nezastavil. Následne vodiča pri kameňolome na Kostolianskej ceste zastavili a kontrolovali. Vodičský preukaz pri sebe nemal, pretože nestihol po zákaze činnosti viesť motorové vozidlá absolvovať preskúšanie, a tak mu vydaný nebol. Dychová skúška na zistenie požitia alkoholu v dychu bola u vodiča pozitívna. Nafúkal hodnotu 0,73 ml/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 1,52 promile.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia)
Náhle vzplanutie vo výrobnom závode: Hlásia zranených! Čo sa tam stalo?
(ilustračné foto)
Sociálne siete a vplyv na demokraciu: Prekvapivé názory Slovákov v prieskume!
(ilustračné foto)
Záhada jazierka v Leviciach: Primátor odhalil, čo stojí za úhynom rýb!
Ilustračné foto.
ZLYHANIE ruskej armády?! Satelitné zábery mali odhaliť PRAVDU: Aha, čo sa tam stalo
Princezná z Walesu a jej manžel princ William.
Foto
Princ William chcel pre Kate TÚTO vec: Alžbeta II. ju zamietla! Všetko sa ZMENILO, keď kráľovná zomrela
Most paralelne rozoberali štyri pásové rýpadlá.
Foto
Spečatený osud problémového mosta nad R1: Zbúranie za 231-tisíc eur! Bude na jeho mieste stáť nový?
Zichyho palác.
Foto
DRÁMA v Zichyho paláci na VIDEU: Mestskí policajti hneď vedeli, že pôjde do TUHÉHO!
Ilustračné foto.
Mesto sa ocitlo v stave POHOTOVOSTI: Voda strhávala autá! Vláda ich varovala NESKORO
Izrael podnikol veľký letecký útok na pozície Hizballáhu po celom Libanone.
Foto
VEĽKÝ leteckú útok Izraela: Niečo také tu nebolo od začiatku konfliktu! Napätie eskaluje
Na snímke vľavo slovenská lyžiarka Petra Vlhová a vpravo Livio Magoni.
Magoni ľutuje krach s Vlhovou: Mali sme veľké plány! Ten prekliaty rozhovor všetko zničil
(ilustračné foto)
Drogový problém na Slovensku: Medzi závislými dominuje TÁTO nebezpečná látka
Ilustračné foto.
Neľútostný útok Ruska si vyžiadol život ženy († 61): Zasiahli aj 20 domov a... Hrozné správy!