Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2020 10:00 | Správy | Domáce správy

Premiér Igor Matovič naštval odborníkov aj obyčajných ľudí: Koho každého má na háku?!

Naštval mnohých odborníkov aj obyčajných ľudí. Premiér Igor Matovič (46) je známy tým, že si nedáva servítku pred ústa.

Svoje rozhodnutie najnovšie vysvetľuje nielen na tlačovkách, ale aj na sociálnej sieti. Často sa mu pritom podarí uraziť ľudí, ktorí majú opačný názor ako on, pričom nedávno jasne odkázal, že svojich odporcov „má na háku“. S kým sa už dostal do sporu?

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Urazil obyčajných ľudí

Nového premiéra zrejme nahnevali obyčajní ľudia, ku ktorým sa rád hlási a ktorí nie vždy s pochopením reagujú na jeho kroky. Na sociálnej sieti uverejnil takýto inzerát: „Hľadám do poradného tímu premiéra naslovovzatých špičkových odborníkov na boj s COVID-19. P.S.: Ak ste jedným/jednou z tých 5 miliónov, ktorí ste sa už verejne do konkurzu prihlásili, životopis už posielať nemusíte.“ Odpovede nenechali na seba dlho čakať. Nie každému je totiž takýto spôsob komunikácie predsedu vlády po vôli.

 

Olo mu odkázal toto: „Trochu sarkastické, pán premiér. Nevšimol som, si že by pani prezidentka takto šprímovala, a možno tam sa trochu inšpirovať, ako zdokonaliť rečníctvo k ľudu,“ napísal pod status, na ktorý mu Matovič odpovedal. „Ešteže nie som pani prezidentka.“ Svojím odporcom poslal ale viac štipľavých odkazov, kde im jasne adresoval, že si svoje názory majú strčiť za klobúk. „Fajn, hejteri, užite si ma ... a vlastne, úprimne, mám vás na háku," uviedol na svojom profile.

Pustil sa do ekonómov

V posledných dňoch premiér aj s ministrom financií Eduardom Hegerom vysvetľovali ľuďom, že otvorenie prevádzok pre slovenskú ekonomiku nič nerieši. „HDP by nám vzrástol o maximálne 2 percentuálne body. Čítate správne - dva. Keďže dnešný prepad hospodárstva je cca -30 %, stále by sme zostali v mínuse -28 %. Čo to znamená? Že vás klamali. Prečo? Možno lobing záujmových skupín, možno zaslepenosť, možno len niekto má kamaráta majiteľa golfového areálu,“ napísal v statuse Matovič.

Renomovaní odborníci mu však rozmenili na drobné, čo táto hra s číslami znamená. Ide o sumu takmer 2 mld. eur v prípade služieb, znamená mzdy v hodnote takmer 1,6 mld. eur). 1,6 mld. eur znamená takmer 1,2 mil. vyplatených priemerných miezd. Ak by sme to rozrátali na zostávajúcich 7 mesiacov - znamená to 170-tisíc zamestnancov s priemernou mzdou, ktorí by mali ostať doma. Ak tie 2 % necháme ležať, tak si budeme nielenže musieť požičať túto sumu na dôchodku, ale aj sumu na dávky a dotácie pre nepracujúcich zamestnancov,“ vysvetlil Radovan Ďurana z INESS.

Ponížil tretí sektor

Testovanie v osadách prinieslo ovocie a odhalilo desiatky pozitívnych prípadov a začalo sa s okamžitým uzatváraním ohnísk nákazy. To sa nepáčilo neziskovým organizáciám, ktoré zaslali vláde otvorený list. „Žiadame vládu SR, aby pristupovala k najzraniteľnejším občanom marginalizovaných komunít bez takých opatrení, ktoré vzbudzujú obavy z diskriminačného konania a stigmatizujú Rómov a Rómky ako pôvodcov nákazy! Ak má vláda SR zámer získať kontrolu nad šírením koronavírusu, jej povinnosťou je, aby pristupovala ku všetkým občanom SR rovnocenne a v prípade nutnosti potom uzatvorila celé obce, nielen marginalizované rómske komunity,“ napísali.

Predseda vlády opäť nenechal na seba dlho čakať s odpoveďou a na pracovníkoch z tretieho sektora nenechal nitku suchú. „Tak takto: premilení ,ľudskoprávni‘ aktivisti - skúsme ísť na to inak. Poďte príkladom - šup, zoberte si rúška, rukavice, batôžky a hor sa do karantenizovaných osád! A ak by sa nakoniec ukázalo, že odvážni ste len za bratislavskou klávesnicou, tak buďte ticho a neznevažujete prácu stoviek odvážnych ľudí,“ uviedol v štipľavom odkaze Matovič.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Poburujúce VIDEO vojakov: Zhrozíte sa, keď zistíte, čo robili s telami mŕtvych
Viacerí ruskí predstavitelia vrátane prezidenta Vladimira Putina varovali, že ak Západ uvoľní pre Ukrajinu obmedzenia spojené s používaním ďalekonosných zbraní, bude to znamenať, že NATO vstúpi do priamej vojny s Ruskom.
Rusko sa vyhráža ESKALÁCIOU: USA by mali počúvať, inak... Desivé slová o priamej vojne s NATO
Na snímke štátny tajomník ministerstva hospodárstva (MH) SR Karol Galek.
SaS tvrdí, že hrozí zvýšenie cien energií: Pozrite, o koľko percent má byť podľa nich drahší plyn
Pre uzáveru mosta a R1 sa na križovatkách strieda vyše 100 policajtov
Foto
V Bystrici sa na križovatkách strieda vyše 100 policajtov: Hlásia viac ako HODINOVÉ zdržanie
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka
Žilinka v parlamente predniesol správu o činnosti za rok 2023: Opozícia ho skritizovala
Vlado musel bojovať so svojou neistotou.
Foto
Hviezdny Kobielsky priznal slabinu: Kazí mu kšefty TÁTO vec?! To by ste nečakali
Ministerstvo vnútra SR začalo vydávať nové slovenské cestovné doklady s moderným grafickým a bezpečnostným dizajnom
Foto
Pasy dostali NOVÝ VZHĽAD, Šutaj Eštok zhodnotil: Dizajn hodný 21. storočia! Páčia sa vám?
Talianska podnikateľka Cinzia zrazila zlodeja pre ukradnutú kabelku!
Foto
Šokujúci prípad: Podnikateľka autom niekoľkokrát prešla muža († 52)! Hrôza, aký na to mala DÔVOD
(ilustračné foto)
Tešíte sa, že sa vyčasilo? Úsmev vás prejde! Aha, čo očakávajú meteorológovia
Požiar v košickej nemocnici.
Podpaľač košickej nemocnice Jaroslav (16): Zaplatí skoro POLMILIÓNA a aha na druhý TREST
Foto
NHL v tom má jasno, ruské legendy zúria: Boja sa nás!
Dominika Kavaschová
Foto
Herečka Kavaschová o svojom trápení: Druhé tehotenstvo jej dáva zabrať! Nečakané problémy