Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.04.2020 20:05 | Šport | Cyklistika

Bývalý cyklista verí, že prekonal Covid-19: Pre starších a slabších ľudí to musí byť peklo

Bývalý cestný profesionál a súčasný tréner belgického národného tímu Rik Verbrugghe (45) má za sebou podľa všetkého boj s chorobou covid-19.

Ako sám prezradil v rozhovore pre denník Het Nieuwsblad, silu koronavírusu pocítil naplno. A keď sa mu horšie dýchalo, zmocnila sa ho panika. Choroba je podľa jeho názoru výrazne horšie než chrípka. Štyridsaťpäťročný Verbrugghe, ktorý ukončil závodnú kariéru v roku 2008, by už mal byť z najhoršieho vonku a dokonca už má za sebou aj prechádzku na bicykli, ale predtým si vytrpel svoje. "Mal som covid-19, bolo to ťažké, bolelo ma úplne celé telo, ale prežil som. Nebol som síce testovaný, ale doktor si bol istý, že ide o túto chorobu. Dostal som to v plnej dávke. Mal som silný kašeľ a cítil som to na pľúcach, to bola chvíľa, kedy som panikáril. Je to oveľa horšie ako chrípka. Dúfajme, že všetci zostanú zdraví, "prial si Verbrugghe.

Podľa víťaza etapy na Tour de France a ďalších troch na Gire d'Italia, ktorého manželkou je sestra jednej z hlavných hviezd súčasného pelotónu Grega van Avermaeta, mala podobné príznaky celá jeho rodina, ale zatiaľ čo všetci ostatní jej členovia sa rýchlo zotavili,

"Ochorel som pred dvoma týždňami. Deti a Claudia to chytili tiež a všetko spočiatku vyzeralo len ako nejaká horšia nádcha. Kým oni sa horúčky za deň zbavili, ja som ju mal osem dní. A z toho päť dní som deň i noc prespal. Ale pretože som mohol náležite dýchať, nemusel som do nemocnice," opísal neľahké chvíľky Verbrugghe.

Jeden deň sa mu navyše priťažilo. "Claudia aj deti z toho boli v šoku. Raz o desiatej večer som volal doktorovi, to som sa cítil úplne najhoršie. Podľa správ, čo som čítal, som sa bál, že budem mať čoraz viac problémov s dýchaním. Našťastie toto nebol ten prípad. Pred tromi dňami som sa už začal cítiť lepšie, hoci som stále veľmi unavený. Už som sa bol aj prejsť na bicykli, ale trpel som. Bolo však pekné byť vonku," povedal Verbrugghe.

 

Verbrugghe netuší ako sa mohol nakaziť. "Boli sme veľmi opatrní a riadili sa všetkými bezpečnostnými pravidlami. Stalo sa to niekde v obchode? Možno ... Ale vážne neviem, čo som mohol urobiť zle. Aj z toho je zrejmé, že to môže stretnúť kohokoľvek," varoval Verbrugghe. "Každý by si mal dávať pozor. Tento koronavírus je naozaj oveľa horší ako chrípka. Bol to pre mňa šok, pretože som stále mladý a zdravý, navyše stále veľa cvičím. Pre starších ľudí, čo sú slabší, musí byť toto peklo," dodal Verbrugghe.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Pozor, už tento víkend to príde! Ste pripravení? Veľká ZMENA
Stav Roberta Fica je stabilizovaný.
Robert Fico si nepripisuje rok vlády: Odrátajte mi tri mesiace kvôli opozičnému aktivistovi, vyhlásil
Ukrajinskí vojaci sa vezú na tanku po návrate z Ruska  pri rusko-ukrajinských hraniciach v Sumskej oblasti na Ukrajine 15. augusta 2024.
Potvrdilo sa to, čoho sa všetci báli! Ide o Rusko: Bod zlomu vo vojne na Ukrajine?
Nick Ritchie v drese Boston Bruins a Zdeno Chára ako hráč Washington Capitals.
Slovensko láka čoraz väčšie hviezdy: Prestupová bomba v extralige!
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Hrozba na slovenských súdoch: Rozširovanie poplašnej správy môže muža stáť slobodu!
Pri čelnej zrážke dvoch áut sa zranili traja ľudia.
Foto
Mrazivé FOTO: Neďaleko Kežmarku sa čelne zrazili dve autá! Zavážil pri nehode mikrospánok?
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Odhalil Orbán plány Bruselu?! Aha, o čo sa má snažiť v Maďarsku
(ilustračné foto)
Ako sa vyplatia dôchodky počas Dušičiek? Seniori, rátajte so ZMENOU! Pozrite sa, čo rozhodne
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Andrej Danko vyjadril podporu Suskovi: Takúto poklonu zložil ministrovi líder SNS!
(ilustračná foto)
Máte skúsenosť s touto spoločnosťou? Pozor, aby ste sa nepopálili! Praktizuje aktivity, na ktoré nemá oprávnenie
Videli ste Slavomíra?
Poznáte Slavomíra? Na hľadaného muža vydal súd príkaz na jeho zadržanie! Zákon porušil tým, že...
Parte Ľubomíra Reháka († 43).
Foto
NÁHLE zomrel známy slovenský hudobník († 43): KOLAPS deň pred narodeninami a záchrana štyroch životov