Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.04.2020 08:32 | Šport | Futbal

Francúzska liga sa nedohrá: Ako to ovplyvní účinkovanie PSG v Lige majstrov?

Ligue 1 je prvá z veľkých európskych futbalových súťaži, ktorú nedohrajú. Francúzsky premiér Edouard Philppe po utorňajšom zasadnutí kabinetu uviedol, že nebude môcť prísť k reštartu sezóny 2019/2020.

Pre pandémiu koronavírusu vláda predĺžila zákaz organizovania veľkých športových podujatí až do septembra. "Táto sezóna profesionálnych športov vo Francúzsku nebude môcť pokračovať. Áno, týka sa to najmä futbalu," zdôraznil Philippe. V krajine nedohrajú ani druhú najvyššiu futbalovú súťaž a ragbyovú ligu. Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu nie je možné organizovať ani zápasy bez prítomnosti divákov. Vo Francúzsku tak pristúpili k rovnakému scenáru ako v Holandsku, kde vláda tiež rozhodla o predčasnom ukončení sezóny.

Philippe vo svojom prejave informoval o uvoľňovaní niektorých opatrení. Od 11. mája v krajine opäť otvoria škôlky a základne školy. Pri cestách do krajiny už nebude treba vypĺňať špeciálny formulár. Platí však zákaz organizovania všetkých športových podujatí nad 5000 osôb až do septembra, čo skrížilo plány Francúzskeho futbalového zväzu. Jeho predstavitelia dúfali, že v polovici júna by mohlo prísť k obnoveniu súťaže, dokončiť ju chceli 25. júla.

Zväz musí teraz na svojom zasadnutí rozhodnúť, či udelí ligový titul, či zo súťaže niekto vypadne a ktoré kluby budú reprezentovať krajinu v novom ročníku európskych súťaží. Na čele tabuľky je s 12-bodovým náskokom úradujúci majster Paríž St. Germain. Nový ročník Ligue 1 by podľa francúzskych médií mohol odštartovať v septembri.

 

"Rešpektujeme rozhodnutie francúzskej vlády. No plánujeme pokračovať v Lige majstrov, ak to dovolí UEFA. V prípade, že to nebude možné vo Francúzsku, budeme hrať naše zápasy v zahraničí podľa toho, kde budú najlepšie a najbezpečnejšie podmienky pre našich hráčov a zamestnancov," uviedol po verdikte šéf PSG Nasser Al-Khelaifi.

Vedenie Francúzskej futbalovej ligy naplánovalo na štvrtok stretnutie, na ktorom preskúma športové a finančné dopady oznámených opatrení vlády. Vo Francúzsku evidovali v utorok večer viac ako 165-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a vyše 23.000 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 krajinách/územiach potvrdených už vyše 3,1 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 215.000 osôb.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový rakúsky kancelár Karl Nehammer
Situácia v Rakúsku po voľbách je komplikovaná: Stačí málo a hrozí pat!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj reaguje na dôkazy o vojakoch KĽDR na Ukrajine: Výzva pre spojencov!
Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle
Dopravná nehoda na D2 smerom do Čiech si vyžiadala zdržanie
Nehoda na diaľnici D2: Polícia hlási zdržanie v tomto smere
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin zúri, Nemci poriadne provokujú: Na to, čo vyrástlo pri Baltskom mori, okamžite reaguje
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) počas 19. schôdze parlamentu 3. októbra 2024 v Bratislave.
Aktualizované
Namiesto stability, hádky, chaos a ... Ostré slova Šimečku na adresu koalície: AHA, čo povedal
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Americký minister sa obrátil na Izrael s vážnou výzvou: Teraz je najlepší čas!