Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2020 07:06 | Správy | Zahraničné správy

Najnovšie fotografie Kima: Toto urobil ako prvé po troch týždňoch

Severokórejské štátne médiá zverejnili v sobotu fotografie vodcu Kim Čong-una, ktorý sa objavil na verejnosti prvýkrát po takmer troch týždňoch. V období jeho neprítomnosti sa šírili špekulácie, že je vážne chorý alebo že dokonca zomrel, pripomenuli tlačové agentúry AP a AFP.

Zábery v severokórejskom štátnom denníku Rodong sinmun zachytávajú Kim Čong-una na piatkovom slávnostnom otvorení továrne na výrobu priemyselných hnojív neďaleko metropoly Pchjongjang. Kim v čiernom oblečení a s úsmevom slávnostne prestrihol pásku. Usmieval sa aj pri prehliadke továrne. Na otvorení sa zúčastnili aj ďalší vysokopostavení predstavitelia Severnej Kórey (KĽDR), vrátane jeho mladšej sestry a blízkej poradkyne Kim Jo-čong. Keď sa vodca objavil medzi robotníkmi, nadšene a hlasno skandovali "Hurá!", napísala severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA.

Otvoriť galériu

Agentúra dodala, že Kim vedie národ v boji za vybudovanie sebestačnej ekonomiky, ale pritom čelí "protivetru" spôsobovanému "nepriateľskými silami". To bola jasná narážka na sankcie uvalené Spojenými štátmi za to, že Severná Kórea pokračuje v úsilí vyvinúť jadrové zbrane. Tlačová agentúra dodala, že Kim vrúcne pochválil robotníkov a vyhlásil, že jeho zosnulý otec a starý otec "by boli veľmi potešení" dokončením továrne. Podľa správy sa Kim priamo nezmienil o Washingtone ani o Soule.

Otvoriť galériu

V piatok išlo o Kimovo prvé objavenie sa na verejnosti od 11. apríla, keď predsedal zasadnutiu vedenia komunistickej Kórejskej strany práce, kde diskutovali o koronavíruse. Nasledujúci deň štátne médiá informovali, že vodca si prezrel stíhačky v komplexe vzdušných síl.

 

Fámy o Kimovom zdraví sa začali šíriť najmä po tom, čo sa vodca 15. apríla nezúčastnil na dôležitej udalosti - na spomienkových oslavách pri príležitosti 108. narodenín svojho starého otca, zakladateľa Severnej Kórey Kim Ir-sena. Vnuk Kim je treťou generáciou rodiny, ktorá vládne Severnej Kórei, a túto udalosť od svojho nástupu k moci ešte nikdy nevymeškal. Kim (údajne 36) prevzal moc po svojom otcovi Kim Čong-ilovi, keď ten koncom roka 2011 zomrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hráčky Slovenska sa tešia z výhry
Foto
Fantastické víťazstvo pred rekordným publikom! Slovenská reprezentácia má nakročené k postupu na ME
Bývalý reprezentant Maroka Abdelaziz Barrada zomrel vo veku 35 rokov
Foto
Futbalový svet sa ponoril do smútku: Zomrel bývalý hráč PSG a viacnásobný reprezentant
Palestínčania smútia, keď nesú telá príbuzných zabitých pri izraelskom bombardovaní pásma Gazy v nemocnici v Deir el-Balah v nedeľu 20. októbra 2024.
Ťažko zranené deti prežívajú v Pásme Gazy peklo: Svedectvo, ktoré vám vtisne slzy do očí
Doctors and patients consulting and diagnostic examining sit and talk. At the table near the window in the hospital medicine concept
Váš Tip
Rebríček na zaplakanie: Zdravotníctvo na Slovensku je jedno z NAJHORŠÍCH v Európe! Kto za nami zaostáva?
Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste 7. januára 2019 v Bratislave
VšZP priznala možné zmeny: S touto nemocnicou zvažuje ukončiť zmluvu
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Sudkyňa, ktorá vyšetrovala zatykač na Netanjahua, KONČÍ! Odchod s okamžitou platnosťou: Toto má byť dôvod
Robert Fico počas tlačovej konferencie po summite lídrov Slovenskej republiky, Srbska a Maďarska.
Úrad vlády sa postavil na stranu Ficovej vlády: Podarilo sa im takmer nemožné
Srbský prezident Aleksandar Vučič.
Aleksandar Vučič o plánoch do budúcnosti: Kým budem prezidentom, Srbsko...
Hisaši Ouči, zamestnanec jadrovej elektrárne Tokaimura v Japonsku, bol 30. septembra 1999 vystavený extrémnej dávke radiácie po nehode, pri ktorej s kolegami neúmyselne spustil nekontrolovanú jadrovú reakciu.
Dostal trojnásobok SMRTEĽNEJ dávky radiácie: Zomrel v mučivej bolesti! Šialené, čo to urobilo s jeho telom
Motorkár, žiaľ, nehodu neprežil.
Foto
Na ceste vyhasol život motorkára († 38): Bolestivý pohľad na kusy šrotu! Čo sa tam stalo?
Muž sa priznal k podpaľačským útokom (ilustračná fotografia).
Mladý muž sa priznal k podpaľačským útokom v Británii: Desivé, koho chcel podporiť
Na snímke poslankyňa Národnej rady (NR) SR  Martina Holečková (KDH)
Veľká pokuta pre rezort vnútra: Holečková tvrdí, že by ju mal Šutaj Eštok zaplatiť zo svojho