Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.05.2020 10:54 | Správy | Domáce správy

Bratislavská vodárenská spoločnosť vymení Bonul za inú strážnu službu: Ušetrí vďaka tomu 1,5 milióna za rok!

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) po piatich rokoch vymení strážnu službu a ušetrí ročne 1,5 milióna eur.

V tlačovej správe o tom informoval hovorca BVS Peter Podstupka. "Vodárenskú infraštruktúru v regióne už nebude strážiť SBS Bonul. Nová strážna služba DUG s.r.o. z Rimavskej Soboty ako víťazný uchádzač predložila v transparentnom verejnom obstarávaní v porovnaní s ostatnými súťažiacimi, ale aj s predpokladanou cenou, výrazne lepšie cenové podmienky," uviedol Podstupka s tým, že BVS ročne oproti predpokladom ušetrí 1,5 milióna eur.

Rozdiel medzi ponukou prvého a druhého uchádzača podľa BVS prevýšil milión eur ročne. „V súťaži na novú strážnu službu sme výrazným spôsobom zjednodušili a stransparentnili kritériá na prihlasovanie sa do súťaže, a to nám vygenerovalo veľmi dobrú cenu,“ vysvetľuje generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Peter Olajoš. Nový dodávateľ strážnej služby musel podľa neho veľmi podrobne vysvetliť, ako za cenu významne nižšiu ako ďalší uchádzači zabezpečí ochranu objektov v nezmenenom štandarde. „Od nástupu nového vedenia sme transparentnými výberovými konaniami ušetrili už približne tri milióny eur, ktoré môžeme použiť na rozvoj BVS a opravu vodárenskej infraštruktúry,“ doplnil Olajoš.

Na súťaži na dodávateľa strážnej služby sa zúčastnili štyria uchádzači, víťaz preberie ochranu objektov BVS od začiatku augusta. "Aktuálne je zmluva uzatvorená na jeden rok s ročnou opciou. BVS má ambíciu za ten čas vypracovať bezpečnostný audit, ktorý nanovo preverí a definuje rozsah a spôsob ochrany jednotlivých objektov," uvádza BVS. Následne bude znova vypísaná transparentná súťaž na dlhšie obdobie. Dlhodobá zmluva by mohla podľa predpokladov BVS priniesť ešte výhodnejšie jednotkové ceny.

 

Skupina 29 akcionárov BVS si myslí, že verejné obstarávanie na výber strážnej služby BVS bolo oneskorené a žiada o vyvodenie zodpovednosti. Podľa zástupcu malých akcionárov BVS Miroslava Draguna súčasný poradca predsedu predstavenstva a bývalý predseda predstavenstva BVS Boris Masloviec a generálny riaditeľ dcérskej spoločnosti BVS Infra Services a bývalý člen predstavenstva BVS Henrich Haščák nesú manažérsku zodpovednosť za nezvládnuté a neskoré obstaranie novej SBS. „Vďaka tomu, že títo páni riadne a včas nezačali na základe pokynu Výboru zástupcov akcionárov BVS z 22. mája 2019 obstarávať novú SBS, tak bratislavské vodárne budú Bonulu platiť za ochranu objektov namiesto do októbra 2019 až do augusta 2020,“ tvrdí Dragun.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojvodkyňa Meghan je v centre pozornosti všade, kam príde.
Drsný NÁKLAD! Známa novinárka si podala Meghan: KRITIKA, z ktorej bude peniť!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Vážne vyjadrenie Volodymyra Zelenskeho: Ide o jadrové zbrane!
Disease X new pandemic pathogen virus - 3d rendered image. Abstract background. Virus, pathogen, bacteria, biotechnology, bacterium, biolaboratory, new X disease, brain illness concept. Microscopic SEM (TEM) hologram view. Medical research technology.
Potvrdené! V krajine objavili PRVÝ prípad nákazy nového variantu nákazlivého vírusu
Boráros je známy viacerými kontroverziami, ktorými si počas svojej bohatej kariéry prešiel.
Gábor Boráros na kolenách: Kariéra v troskách, snúbenica ušla za známym kaderníkom!
Pre majiteľov vozidiel s ventilátorovými dýzami alebo mikrodýzami je najefektívnejším spôsobom čistenia upchatých dýz použitie stlačeného vzduchu.
Foto
Oprava pokazených ostrekovačov: Známy TRIK môže pomôcť aj uškodiť!
Baby - Human Age, Newborn, Babies Only, 0-1 Months, Human Hand
Veľké pátranie: Z pôrodnice UNIESLI predčasniatko! Má len 17 dní a potrebuje lekára
Výstavba rýchlostnej cesty R2 medzi Kriváňom a Mýtnou
Aktualizované
V Kriváni začali s odstraňovaním skládky: Výstavbu R2 to poriadne predraží!
Rakúsky spolkový prezident Alexander Van der Bellen
Aktualizované
Rakúsko bude mať novú vládu: Pozrite sa, koho prezident poveril jej zostavením
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Šutaj Eštok: V kauze zmieru s Babišom nie je žiadna politická dohoda
Asi 200 ľudí stálo v zástupe hodiny bez pohnutia.
Váš Tip
Hrozivá situácia v Tatrách: 200 ľudí na hodiny uviazlo v dlhom zástupe! Na náročnej trase čakali do noci
Ilustračné foto
RAZIA pred obchodným domom v Bratislave: Na mieste sa hemžili policajti! Čo sa to deje?
V RTVS už čoskoro nastanú veľké zmeny.
Neúplná Rada STVR má problémy: Nemôžu plnohodnotne vykonávať činnosť