4. Príliš veľa marinády
Aby marináda alebo tuk nekvapkali na uhlie, veľa ľudí používa tácky z hliníka. To, že marináda steká do grilu, je preto, lebo jej jednoducho používame príliš mnoho. Aj tu platí pravidlo - menej je viac. Ak sa chcete zaobísť bez jednorazových výrobkov, ako sú hliníkové tácky, skúste použiť košíky či tácky z nehrdzavejúcej ocele.
5. Jedlo kladieme na gril príliš skoro
Ešte nám nestihli zmiznúť plamene z uhlia a už kladieme všetko jedlo na rošt. Plamene jedlo spália a čierna krusta bude mať horkú chuť. Preto je lepšie ukladať jedlo na gril vtedy, keď v ňom už nehoria plamene a uhlie je dobre rozžeravené dobiela.
6. Zaliatie plameňa pivom
Keď zo steaku alebo z klobások odkvapkáva tuk na uhlie, uhlie začne horieť plameňom. Mnoho grilmajstrov takmer inštinktívne siahne po fľaši piva a poriadne poleje steaky, klobásky aj uhlie, aby zhasol plameň. Je to však veľká chyba a mali by ste sa jej vyhnúť z viacerých dôvodov. Po prvé to výrazne znižuje teplo, ktoré uhlie potrebuje. Po druhé rozvírite častice popola, ktoré sa následne ukladajú na grilované jedlo. No a po tretie, ak bola na mäse marináda, pivnou sprchou sa opláchla.