7. Uhlie z grilu odstraňujete po grilovačke príliš skoro
Vždy majte na pamäti, že brikety a drevené uhlie ešte dlho sálajú horúčavu. Mohlo by sa stať, že ak uhlie vysypete príliš skoro do smetného koša, zrejme ho podpálite. Odstraňujte ho radšej až po niekoľkých hodinách, najlepšie dňoch.
8. Používate uhlie nízkej kvality
Uhlie nie je len uhlie. Existujú veľké rozdiely v kvalite. Čím vyššia je kvalita uhlia, tým viac tepla a menej dymu sa vytvára pri grilovaní. Označenia na obale poskytujú informácie, či boli počas výroby dodržané kvalitatívne normy. Zaručujú tiež, že neobsahuje žiadne znečisťujúce látky, ako sú ropa alebo plast.
9. Mäso z chladničky priamo na gril
Tejto chyby sa dopúšťame pomerne často. Mäso vyberieme z chladničky a dáme ho rovno na rozpálený rošt. Výsledkom je teplotný šok, ktorý negatívne ovplyvňuje chuť a kvalitu jedla. Mäso sa rýchlo prepečie zvonka a málo zvnútra. Predídete tomu jednoducho, mäso vyberte z chladničky aspoň pol hodiny pred grilovaním.