Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.06.2020 14:29 | Správy | Politika

Za ľudí nebude spolupracovať s Pellegriniho stranou, Sulík túto možnosť nevylúčil

Vládna strana Za ľudí určite nebude spolupracovať s novou stranou podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorej vznik dnes bývalý premiér avizoval.

Po dnešnom rokovaní vlády to povedala podpredsedníčka strany Za ľudí a vicepremiéra pre investície a informatizáciu Veronika Remišová. Šéf ďalšej koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) a minister hospodárstva Richard Sulík spoluprácu s Pellegriniho stranou nevylúčil.

„Peter Pellegrini je dieťa Smeru-SD. Bol zrodený v Smere, vyrástol v Smere a učil sa v strane politickým manierom. To, že krajšie hovorí, ešte neznamená, že robí krajšiu politiku. Bol totiž pri všetkých problémových okamihoch v Smere, pri všetkých pochybných tendroch či kauzách a počas celého tohto obdobia sa zastával strany a jej predsedu Roberta Fica,“ uviedla Remišová. Hovoriť o tom, že Pellegrini prechádza politickou očistou a zakladá niečo nové, je podľa jej slov úplne absurdné. „To, že sa v Smere nevedel presadiť, ilustruje nielen pomery v strane, ale aj samotné kariérne ambície Petra Pellegriniho,“ dodala vicepremiérka.

Predsedu SaS Richarda Sulíka neprekvapilo, že Pellegrini v Smere-SD končí. Skôr ho prekvapilo, že do tejto strany vôbec vstúpil. Zopakoval, že strana SaS vylúčila spoluprácu so Smerom-SD, Slovenskou národnou stranou (SNS) a Kotlebovcami - Ľudovou stranou Naše Slovensko (ĽSNS). „Nevidíme dôvod nateraz tento postoj akokoľvek meniť,“ ozrejmil šéf liberálov. S Pellegriniho stranou tak prípadnú spoluprácu nevylúčil.

„Dnešné rozhodnutie Petra Pellegriniho pre mňa neznamená absolútne nič," povedal po dnešnom rokovaní vlády jej predseda Igor Matovič (OĽaNO). Pellegrini podľa jeho slov tým, že roky slúžil mafii, nemá nárok tváriť sa, že je akousi obrodou slovenskej politiky. „Len zmení kabát a bude sa tváriť, že je nový, aj keď je to ten istý človek. Zaregistrovali ste nejaké vystúpenie Pellegriniho pri Kaliňákových kauzách (bývalý minister vnútra za Smer-SD Robert Kaliňák, pozn. SITA)? Ja nie. Zaregistrovali ste nejaké vystúpenie Pellegriniho po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorým by sa vzbúril Robertovi Ficovi? Ja nie. Zaregistrovali ste jeho vystúpenie, keď nejaká ´prostitútka´ chodila po boku Fica na stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou bez bezpečnostnej previerky? Ja nie. Pellegrini len zakaždým šúchal nožičkami a kryl dlhé roky zločin," uviedol Matovič. Takýto človek nebude podľa neho budúcnosťou pre Slovensko a preto s ním nemá záujem spolupracovať.

 

Pellegrini na tlačovej konferencii vyhlásil, že sa vzdal funkcie podpredsedu Smeru - sociálnej demokracie (Smer-SD). Svoje rozhodnutie označil za jedno z najťažších v doterajšej politickej kariére. V najbližších dňoch podnikne kroky na svoj definitívny odchod zo strany. Ako povedal, nevie si už totiž predstaviť vedenie strany v tandeme s jej doterajším predsedom Robertom Ficom. Pellegrini nevylúčil založenie novej politickej strany, ktorá bude založená na hodnotách sociálnej demokracie. Na septembrovej schôdzi parlamentu by sa podľa neho malo vyriešiť aj jeho prípadné zotrvanie vo funkcii podpredsedu pléna.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Frustrated parents having an argument in the kitchen.
Je vo vašom živote PATOLOGICKÝ KLAMÁR? 10 znakov, pri ktorých treba spozornieť!
Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš.
Hnutie ANO vyhralo voľby: Účasť bola nižšia ako pred štyrmi rokmi
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého