Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.06.2020 07:43 | Správy | Zahraničné správy

V USA zomrelo ďalších 734 osôb, Čína má 57 nových prípadov: Ako je na tom Nemecko?

Spojené štáty zaznamenali za posledných 24 hodín ďalších 734 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom, čím počet obetí v krajine stúpol na 115.347. Vyplýva to z údajov, ktoré v sobotu zverejnila Univerzita Johnsa Hopkinsa.

USA sú krajinou, ktorú koronavírusová pandémia postihla najviac, pokiaľ ide o počty úmrtí i prípady nákazy. V sobotu večer evidovali celkovo 2.071.782 infikovaných, ukazuje priebežná bilancia tejto univerzity z Baltimore.

Spojené štáty naďalej zaznamenávajú okolo 20.000 nových prípadov za deň a túto úroveň sa im nedarí znížiť, keď miery infekcie v rôznych častiach krajiny stúpajú a klesajú, píše v správe agentúra AFP.

"Je dôležité, aby sme pamätali na to, že táto situácia je bezprecedentná. A že sa pandémia neskončila," povedal v piatok riaditeľ amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Robert Redfield.

 

Vláda prezidenta Donalda Trumpa pripúšťa, že v niektorých štátoch USA sa objavujú nové ohniská nákazy, trvá však na tom, že v prípade druhej celkovej vlny ochorenia COVID-19 nedôjde k uzatváraniu ekonomiky, dodáva AFP.

Čína oznámila v nedeľu 57 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac za jeden deň od apríla. Údaje prišli v čase, keď rastú obavy z opätovného rozšírenia koronavírusovej choroby, informuje agentúra AFP.

Čína dostala epidémiu ochorenia COVID-19 v krajine do značnej miery pod kontrolu pomocou prísnych obmedzení pohybu zavedených začiatkom roka. Nové ohnisko nákazy však bolo teraz spojené s tržnicou v južnej časti Pekingu, kde predávajú mäso a zeleninu.

Národná zdravotnícka komisia uviedla, že 36 z nových prípadov tvoria "domáce" infekcie v hlavnom meste. Prenos v rámci Číny potvrdili aj v ďalších dvoch prípadoch v provincii Liao-ning na severovýchode krajiny. Podľa tamojších predstaviteľov ide o blízke kontakty s prípadmi z Pekingu.

V dôsledku tejto situácie zaviedli v metropole nové karanténne opatrenia - obyvateľom nariadili zostať doma v 11 obytných blokoch v okolí zmienenej tržnice. V meste uzavreli aj viaceré ďalšie trhy a úrady nariadili inšpekcie bezpečnosti potravín v malo- i veľkoobchodných prevádzkach po celom Pekingu.

Ide pritom o prvé prípady nákazy v Pekingu po dvoch mesiacoch. Zvyšné prípady oznámené v nedeľu sa týkajú čínskych občanov, u ktorých koronavírus diagnostikovali pri návrate zo zahraničia.

Zdravotnícke úrady v Nemecku hlásili za 24 hodín 247 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Od začiatku krízy tým počet potvrdených prípadov v krajine zvýšil na 186.269, oznámil v nedeľu ráno Inštitút Roberta Kocha (RKI).

Z údajov inštitútu k polnoci zo soboty na nedeľu tiež vyplýva, že v Nemecku dosiaľ na ochorenie COVID-19 zomrelo 8787 ľudí, z nich šiesti za uplynulý deň. Z infekcie sa vyliečilo približne 172.200 ľudí, čo je o 300 viac ako pred 24 hodinami, informuje agentúra DPA.

Hoci počet prípadov nákazy je v Nemecku vysoký, počet úmrtí je nízky v porovnaní s okolitými krajinami, konštatuje DPA s tým, že nové infekcie sa výrazne znížili od zavedenia série obmedzení v marci. Mnohé z týchto opatrení vlády jednotlivých spolkových krajín Nemecka postupne odvolávajú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD).
Robert Fico avizoval zahraničnú návštevu: Za tento rok má byť NAJVÝZNAMNEJŠIA! Premiér prezradil aj dôvod
Zmena času je za rohom: Ako to ovplyvní nočné vlaky? Nezabudnite si skontrolovať lístky!
Herečka aktuálne čaká svoje druhé dieťa.
Foto
Herečka Kavaschová: Úzkosti kvôli deťom?! Jej slová vám zlomia srdce
Logo na vchode budovy, v ktorej sídli Najvyšší správny súd (NSS) SR.
Najvyšší správny súd znížil plat sudkyni Barbare: Neprimerané správanie! Keď zistíte, čo vyvádzala, pochopíte
Domčeky petržalských ježkov si mýlia so smetiakmi.
FotoVáš Tip
Ježkovia v Petržalke dostali od samosprávy špeciálne domčeky s lístím: Bratislavčania si ich mýlia so smetiakmi!
Muž v Galante rozbil automat s konopnými produktami, pri čine ho zadržala polícia.
Foto
Došli mince, nastúpila zúrivosť? 19-ročný mladík ROZBIL automat! V tomto sa však prerátal
Ráž oslavuje 70 rokov.
Foto
Nesmrteľný Jožo Ráž oslavuje 70-tku: 5 nehôd, ALKOHOL každý deň a žiadni OTRAVNÍ ľudia!
Na aukcii budú dražiť vyše 1 900 vecí.
Foto
Do aukcie mieri rarita: Zlatá medaila Márie Terézie! Zo sumy sa vám zatočí hlava
Tieto produkty označil ÚVZ za nebezpečené.
Foto
Vážne VAROVANIE: Na Slovensku sa nachádza NEBEZPEČNÁ kozmetika známych značiek! Môžete ich mať doma aj vy
Ilustračné foto
Katastrofálne správy pre pacientov: Pohotovosť v tomto meste KONČÍ! Dôvod?
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Progresívci spúšťajú novú kampaň: Chcú upozorniť na nesplnené sľuby vlády! Vážne slová Šimečku
(ilustračné foto)
Strašné správy: VÝBUCH v sklade továrne! Hlásia mŕtvych