Keďže prevádzka bola už v dezolátnom stave, dnes im riaditeľ ústavu odovzdal úplne nové priestory. Po troch rokoch stavebných prác, majú tak väzni končne možnosť jesť v kultúrnych podmienkach.
Stará prevádzka už bola v zlom technicom stave, nebolo možné ju rekonštruovať. Novú prevádzku tak postavili zo starej výrobnej haly. "Súčasťou rekonštrukcie bolo obstaranie kompletnej novej technológie pre výrobu a distribúciu stravy s navrhovanou kapacitou až 5100 jedál denne. Strava je pre väznené osoby pripravovaná trikát denne a 365 dní v roku, " povedal samotný generálny riaditeľ ZVJS Milan Ivan a dodal, že týmto výrazne zvyšujú štandard stravovania väznených osôb ako aj personálu.
Kapacita jedálne pre väznené osoby je 120 osôb a kapacita jedálne pre personál ústavu je 36 osôb. Investorom stavby bolo Generálne riaditeľstvo zboru, pričom na základe verejného obstarávania a uzavretej zmluvy o dielo, bola dosiahnutá celková výška nákladov stavby na takmer 3,3 - milióna eur. Z uvedenej sumy si technologická časť vyžiadala sumu viac ako jeden milión eur.
Kapacita v ústave
celkovo 1413 väznených osôb
obvinených: 227
odsúdených: 981
funkčných miest pre príslušníkov a zamestnancov ústavu : 560
Ako sa väzni stravujú:
Delia sa na rôzne diéty:
- klasická strava
- bezbravčová
- diabetická
- so zvýšenou nutričnou hodnotou
- bezlepková/celiakia
- šetriaca
- mladiství
- nízkohistamínová
Klasické menu:
raňajky - šunková nátierka, chlieb celodenná dávka
- čaj
desiata len pre pracujúcich: debrecínska šunka
obed: hrachová polievka, bravčové mäso na hubách, cestoviny
večera: fazuľový guláš,čaj