Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.06.2020 14:42 | Správy | Politika

Fico sa s odídencami nemazná: Výzva Pellegrinimu a jeho kolegom

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval Petra Pellegriniho, aby sa vzdal funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR.

Smer-SD mieni na post navrhnúť Juraja Blanára. Pellegriniho a jeho kolegov, ktorí oznámili odchod zo strany, vyzval, aby si vysporiadali členstvo v Smere-SD. Fico uviedol, že sa na tom zhodli na utorkovom stretnutí predsedníctva i poslaneckého klubu strany. Rovnako vyzvali predsedov parlamentných výborov, aby sa vzdali funkcií. Fico zároveň pred novinármi potvrdil, že bude opätovne kandidovať na post predsedu Smeru-SD.

"Prijali sme výzvu, spoločne, že tí páni a dámy, korí odišli zo Smeru-SD, si musia urýchlene vysporiadať členstvo v strane Smer-SD, lebo vyzerajú trápne a smiešne," poznamenal Fico s tým, že je dôležité urobiť ďalšie poriadky v strane. Zdôraznil, že túto výzvu myslia vážne.

V budúcom týždni sa podľa Fica stretne predsedníctvo strany. Majú na ňom odvolať všetkých predsedov okresných organizácií, ktorí nemajú záujem spolupracovať so Smerom-SD. Následne chcú vymenovať nových okresných i krajských predsedov tam, kde chýbajú. "Keď budeme mať tieto štruktúry pod kontrolou, potom pristúpime k zvolaniu mimoriadneho snemu," dodal s tým, že tak urobia po doplnení straníckych štruktúr. Riešiť by sa na ňom mala podľa jeho slov aj otázka generálneho manažéra a nových podpredsedov strany. Fico chce podľa svojich slov úplne nových, mladých podpredsedov, no mali by medzi nich patriť aj osvedčené tváre.

Pellegrini dostal podľa Fica funkciu podpredsedu parlamentu vďaka Smeru-SD. Čo najrýchlejšie by mali odídenci opustiť aj funkcie šéfov parlamentných výborov. Na post predsedu výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) navrhne Smer-SD Mariána Saloňa, nahradiť má Erika Tomáša. Na poste predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií by mal Richarda Rašiho nahradiť Boris Susko. A za šéfa výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) navrhnú namiesto Petra Žigu poslanca Martina Nemkyho.

 

Fico bude podľa svojich slov veľmi rád spolupracovať aj so súčasným straníckym podpredsedom Robertom Kaliňákom či členom predsedníctva Martinom Glváčom. "Keď budú mať záujem spolupracovať so stranou Smer-SD, ja viem, že obaja tento záujem majú, ja budem veľmi rád s nimi spolupracovať," reagoval na otázky novinárov.

Fico dodal, že do budúcna budú mať aj ambíciu vytvoriť tieňový vládny kabinet. "Bude monitorovať sektorovo všetky jednotlivé rezorty, tém je veľmi veľa," priblížil. Vedenie strany podľa jeho slov hovorilo aj o budúcnosti svojej politiky. Stranícky snem by mohli zvolať pomerne rýchlo. "Čím skôr to urobíme, tak tým rýchlejšie budeme pripravení na ďalšiu prácu v role silnej opozičnej strany," uviedol. V súvislosti so svojou opätovnou kandidatúrou na post predsedu Smeru-SD podotkol, že má aj teraz zodpovednosť pripraviť stranu na ďalšie parlamentné voľby. "Chcem stranu previesť týmto ťažkým obdobím," povedal Fico.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Spevák Pavol Habera
Foto
Paľo Habera vyšiel s kožou na trh: Fakt som to spravil? FOTO, ktorá prekvapila aj samotného speváka!
V domove dôchodcov natreli všetky miestnosti.
Foto
Ján priniesol na Slovensko prevratnú NOVINKU: Ružinovský domov dôchodcov vyskúša jej účinnosť!
Kylie Minogue
Foto
Austrálska megastar ohlásila najväčšie turné za posledné roky: Zavíta aj do našich končín? Fanúšikovia sú nadšení
Sean Diddy Combs
Foto
Svetoznámy raper sa mal dopustiť strašných vecí: BOJÍ sa o svoj život, strážnici ho nemôžu spustiť z očí
Aktuálna situácia k 17.9.2024 12:45: Dunaj, Bratislava.
Obavy z ďalších ZÁPLAV neutíchajú: V TÝCHTO okresoch platí najvyšší stupeň výstrahy
(ilustračné foto)
Tragédia na východe: V Košiciach našli dobodanú ženu († 32), mala byť tehotná
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
Statný kuchár Kemkovi poriadne vylepí.
V šou Možné je všetko lietali facky! Martin Novák si pre Kemku pripraví nezabudnuteľnú odvetu
Päťnásobný majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa (60) už 7 rokov nemal v rukách činky a je bez poriadnej strechy nad hlavou.
Foto
Z kulturistu Adama Cibuľu je bezdomovec: Šampión ŽOBRE na ulici a stravu hľadá v kontajneroch!
(ilustračné foto)
Váš Tip
Slovenskí vedci na misii v Tichom oceáne: Aká je pravdepodobnosť, že človeka zraní vesmírny odpad?
(ilustračné foto)
Irán predstavil vylepšenú výzbroj v tom najnevhodnejšom čase: Napätie na Blízkom východe by sa dalo krájať
Foto
Zásadné zmeny v živote Slafkovského: Teraz sa pochválil aj novým luxusným kúskom