Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Koronavírus na východe: V Košiciach odložili zastupiteľstvo, zamestnanci súdu v Humennom sú v karanténe

Niekoľko zamestnancov magistrátu mesta Košice prišlo v uplynulých dňoch do kontaktu s osobou pozitívnou na nový koronavírus.

V tejto súvislosti došlo k odloženiu zasadania mestského zastupiteľstva (MsZ), ako aj rokovania mestskej rady, ktoré sa mali konať vo štvrtok (25. 6.). Potvrdil to v stredu hovorca magistrátu Vladimír Fabian. Mesto v stredu popoludní dostalo odporúčanie riaditeľky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach Zuzany Dietzovej na presunutie rokovania MsZ a mestskej rady na iný termín. Ideálne by bolo podľa nej odloženie o 14 dní.

"Keďže v súčasnosti prebieha epidemiologické šetrenie u všetkých kontaktných osôb, náhradný termín oboch zasadnutí bude upresnený dodatočne v závislosti od vývoja situácie," uviedol magistrát. Zároveň v rámci preventívnych opatrení je predbežne do utorka 30. júna obmedzený prístup verejnosti do kancelárií magistrátu mesta s výnimkou prízemia. "Občania si aj naďalej môžu vybaviť svoje úradné záležitosti na prízemí magistrátu mesta v priestoroch pri kancelárii prvého kontaktu počas bežných úradných hodín," informoval Fabian.

 

Viacerí zamestnanci Okresného súdu Humenné sú preventívne v domácej karanténe

Viacerí zamestnanci Okresného súdu (OS) Humenné sú od stredy dobrovoľne v domácej karanténe. Dôvodom je kontakt jedného z nich s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.
"Aktuálne vykonáva RÚVZ epidemiologické šetrenie u zamestnancov súdu v okruhu oznámených kontaktov," priblížila Petrufová.
Vzhľadom na skutočnosť, že zamestnanec pozitívne testovaný na nový koronavírus nebol od zistenia svojej pozitivity na pracovisku, mali regionálni hygienici rozhodnúť o neuzatvorení OS Humenné.

Ako Petrufová doplnila, v jeho budove naďalej platia doteraz prijaté opatrenia na ochranu zdravia a eliminovanie možného rizika šír enia prípadnej nákazy. "Do budovy OS je naďalej povinný vstup s ochranným prekrytím tváre i dezinfekcia rúk antibakteriálnym gélovým čističom, a priestory sú naďalej intenzívne ošetrované antibakteriálnymi čističmi na plochy," uzavrela. Karantenizovaní zamestnanci zostanú v domácej izolácii po nevyhnutnú dobu podľa pokynov regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán dostal pozvánku do Gruzínska: Má sa stretnúť s premiérom
(ilustračné foto)
Exprezident TEJTO krajiny mal prežiť pokus o atentát! Desivé, čo sa dialo
(ilustračné foto)
Andy sa topil v jazere: PRAVDA o zomieraní! Naskočia vám zimomriavky, čo zažil
Vodič zaparkoval na priechode pre chodcov.
Váš Tip
Toto nemôže urobiť ani s 3 promile: Sledujte, kde zaparkoval vodič v Bratislave! Silná káva
Zima. (Ilustračné foto)
Dušičky prinesú prudkú ZMENU počasia: Pripravte sa, bude to drsné!
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru na trnavskej skládke odpadov.
Horí trnavská skládka odpadov! Zasahujú hasiči
(ilustračné foto)
Dobre sa pozrite na svoje uši: Máte tam TÚTO vec? Utekajte k lekárovi!
Televízia Markíza ponúkla moderátorke nemalé peniaze.
Foto
Veľká novinka! Už sa to nedalo utajiť: Známa moderátorka je TEHOTNÁ
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák o atentáte na premiéra: Trestné stíhanie ďalších osôb?! Aha, čo prezradil
Martin Škrtel
Ubíjalo ho 14 hodín v kancelárii? Škrtel prehovoril: TOTO je jediný skutočný dôvod môjho konca v DAC
(ilustračné foto)
V Japonsku sa deje niečo nezvyčajné: To tu už dlho nebolo!
Ilustračné foto.
Ste skrytý alkoholik? TOTO vás prezradí: Všimnete si to okamžite