Na 6 porcií budeme potrebovať
Čiernohorský rezeň
- 1 kg bravčového stehna vcelku
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 - 2 veľké zemiaky
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 vajcia
- 1 lyžičku sušenej majoránky
- 3 lyžice hladkej múky + na obalenie
- slnečnicový olej (na vyprážanie)
Zemiaková kaša
- 1 kg zemiakov
- 3 lyžice roztopeného masla
- 1 hrsť nastrúhaného parmezánu + na ozdobu
Ešte budeme potrebovať
- čerstvú petržlenovú vňať
- 1 citrón
Postup:
Čiernohorský rezeň
Očistené mäso nakrájame na plátky a pod fóliou na tenko naklepeme. Osolíme a okoreníme. V miske zmiešame najemno nastrúhané zemiaky a strúčiky cesnaku, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a 3 lyžice hladkej múky. Podľa potreby môžeme priliať vodu alebo mlieko. V panvici rozpálime väčšie množstvo oleja. Rezne postupne obalíme - najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame ich z obidvoch strán dozlatohneda. Hotové rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Zemiaková kaša
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode a precedíme (trochu vody necháme). Presypeme do mixéra a spolu s roztopeným maslom a nastrúhaným syrom rozmixujeme dohladka.
Servírovanie
Čiernohorské rezne posypeme strúhaným syrom. Podávame ich so zemiakovou kašou posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou a mesiačikom citróna.
Recept na rezne s bryndzou slaninkou a špenátom na ďalšej strane→