Cibuľa je pravou zásobárňou vitamínov a minerálov, obsahuje množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje našu imunitu a chráni nás pred chorobami a je bohatá na antioxidanty. Ak chcete byť zdraví, cibuľa by nemala vo vašom jedálničku chýbať.
Krájanie cibule nie je žiadna veda, no boli by ste prekvapení, koľko gazdín či kuchárov nevie, ako ju nakrájať správne. O to, ako by práca s nožom pri krájaní cibule mala vyzerať, sa podelila šéfkuchárka Alma Fernanda, ktorá sa priúčala u tých najlepších, v Le Cordon Bleu, najväčšej sieti kulinárskych a hotelierskych škôl.
FOTO šéfkuchárky si pozrite v galérii.
Mnohým by napadlo odrezať oba konce cibule, olúpať šupku, rozdeliť cibuľu na polovicu a potom nakrájať na kocky - to však nie je správny postup.