Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kysnuté PEČENÉ buchty podľa Vačkovej: Všetko, čo potrebujete, máte doma!

Kysnuté PEČENÉ buchty podľa Vačkovej: Všetko, čo potrebujete, máte doma!

Zdroj: NMH

Reklama

Vianočné sviatky sú obdobím, keď domovom vládnu sladké vône, rodinná pohoda a tradície. Tento rok sme sa rozhodli zistiť, aké dobroty nesmú chýbať na sviatočných stoloch známych osobností. O svoj obľúbený recept na vianočnú pochúťku sa podelila herečka Zuzana Vačková, ktorá má v pečení skutočný talent. Jej recept je jednoduchý, lahodný a rozhodne stojí za vyskúšanie!

Kysnuté pečené buchty

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubá múka
  • 250 ml mlieko (teplé)
  • 80 g maslo (olej)
  • 50 g kryštálový cukor
  • štipka soli
  • 20 g droždie
  • 200 g lekvár, tvaroh alebo iná náplň podľa chuti
  • olej
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zuzana Vačková si v Thajsku pochutnáva na červíkoch
    Zdroj: sis

    Tieto buchty nesmú u nás na Vianoce nikdy chýbať. Z teplého mlieka, kvasníc a cukru urobíme kvások. Potom ho zmiešame s polohrubou múkou, prilejeme olej alebo roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Nesmieme zabudnúť na štipku soli. Necháme vykysnúť, rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce, naplníme a vytvarujeme buchty. Každú jednu, keď ju dáme na pekáč, jemne potrieme olejom, aby sa nezlepili, a pečieme na 200 °C približne 35 minút.

    Autor: © Nový Čas

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace