Kysnuté PEČENÉ buchty podľa Vačkovej: Všetko, čo potrebujete, máte doma!
25. 12. 2024, 13:00

Zdroj: NMH
Vianočné sviatky sú obdobím, keď domovom vládnu sladké vône, rodinná pohoda a tradície. Tento rok sme sa rozhodli zistiť, aké dobroty nesmú chýbať na sviatočných stoloch známych osobností. O svoj obľúbený recept na vianočnú pochúťku sa podelila herečka Zuzana Vačková, ktorá má v pečení skutočný talent. Jej recept je jednoduchý, lahodný a rozhodne stojí za vyskúšanie!
Zdroj: azv
Zdroj: azv
Zdroj: NMH
Galéria k článku
Kysnuté pečené buchty
Ingrediencie:
- 500 g polohrubá múka
- 250 ml mlieko (teplé)
- 80 g maslo (olej)
- 50 g kryštálový cukor
- štipka soli
- 20 g droždie
- 200 g lekvár, tvaroh alebo iná náplň podľa chuti
- olej

Zdroj: sis
Tieto buchty nesmú u nás na Vianoce nikdy chýbať. Z teplého mlieka, kvasníc a cukru urobíme kvások. Potom ho zmiešame s polohrubou múkou, prilejeme olej alebo roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Nesmieme zabudnúť na štipku soli. Necháme vykysnúť, rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce, naplníme a vytvarujeme buchty. Každú jednu, keď ju dáme na pekáč, jemne potrieme olejom, aby sa nezlepili, a pečieme na 200 °C približne 35 minút.
Autor: © Nový Čas