Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Spravte si kráľovské raňajky u vás doma: Rýchla delikatesa od kuchára, ktorý varil svetovým hviezdam!

Spravte si kráľovské raňajky u vás doma: Rýchla delikatesa od kuchára, ktorý varil svetovým hviezdam!

Zdroj: Nový Čas - Daniel Kristl

Reklama

Kuchár Peter Varga (43) je známy z markizáckeho Telerána, kde pripravuje chutné jedlá.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Varenie Peter Varga

    Kulinárske umenie šikovného sympaťáka však spoznala aj kráľovná Alžbeta II., princ Charles aj veľké zahraničné hviezdy - napríklad aj americká speváčka Jennifer Lopez, pre ktorú varil v hoteli v írskom Dubline. Dnes ponúka recept na vajíčka Benedikt, ktoré sú obľúbenou súčasťou raňajkového menu.

    Postup

    Vajcia:

    Pripravíme si stratené vajíčka - vyklepneme ich do fólie potretej olejom a zaviažeme ako batôžtek. Vložíme do vriacej vody. Po rozstrihnutí fólie stačí vajíčko prerezať a žĺtok sa krásne roztečie.

    Holandská omáčka:

    Maslo roztopíme tak, aby malo 100 °C. Žĺtka vyšľaháme metličkou, pridáme vodu a citrónovú šťavu a stále miešame. Potom po lyžiciach začneme pridávať maslo. Stále šľaháme, potrebujeme hustejšiu konzistenciu. Na záver ochutíme soľou a korením.

    Špenát: Na panvici rozohrejeme trochu oleja a maslo. Pridáme na tenučko nakrájané strúčiky cesnaku. Pražíme krátko, aby cesnak neprihorel a nezhorkol. Špenát prepláchneme pod studenou vodou, pridáme na panvicu a poriadne premiešame a obaľujeme horúcim maslom asi 1 minútu. Na záver osolíme, okoreníme, prípadne nastrúhame trochu muškátového orecha.


    Šunka: Na olivovom oleji opražíme šunku z oboch strán dochrumkava.
    Toast: Na suchej panvici opečieme toasty z oboch strán dozlata.
    Servírovanie: Na toast položíme šunku, potom špenát, vajíčko a nakoniec polejeme holandskou omáčkou. Môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo chrumkavou cibuľkou.

    Potrebujeme:


    - toast, šunku, špenát a vajcia

    Na omáčku:
    - 150 gramov
    masla
    - 2 veľké žĺtka
    - 1 PL vody
    - 2 PL citrónovej šťavy
    - soľ a korenie


    Na špenát:
    - 300 g čerstvého baby špenátu
    - 50 g masla
    - 10 g cesnaku
    - olej, soľ a korenie, muškátový orech

    Autor: © Nový Čas Nedeľa, red

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace