Reklama

Úprimná SPOVEĎ moderátora Martina Pyca Rauscha: Plánuje návrat na televíznu obrazovku?!

Úprimná SPOVEĎ moderátora Martina Pyca Rauscha: Plánuje návrat na televíznu obrazovku?!

Zdroj: nmh

Reklama

Bývalá hviezda televíznych obrazoviek Martin Pyco Rausch (47) patrí medzi osobnosti, ktoré si získali srdcia divákov svojou charizmou, humorom a profesionálnym prístupom. Jeho nezabudnuteľné pôsobenie v šou Česko Slovensko má talent či SuperStar sa stalo ikonickým a dodnes rezonuje v pamäti mnohých fanúšikov. Potom sa však sympaťák zo sveta šoubiznisu náhle stiahol.

V exkluzívnom rozhovore nám prezradil nielen to, aký dnes žije život a čomu sa naplno venuje, ale aj to, aké zdravotné problémy rieši a čo ho viedlo k tomu, aby odišiel spred kamier. Je to definitívna zmena alebo sa predsa len niekedy vráti na obrazovku?

Anketa

Chceli by ste, aby sa Pyco vrátil k moderovaniu?

Ako sa vyvíjal váš vzťah k vareniu a gastronómii od čias štúdia na hotelovej akadémii?

Ten vzťah naštartovalo moje vegetariánstvo v roku 1994, keď aj potravinársky trh a jeho ponuka vyzerali úplne inak. Varil som najskôr z nutnosti a zo zvedavosti, nakoniec sa z toho stala vášeň. Štúdium na hotelovej akadémii vytvorilo v tomto smere veľmi užitočný základ.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pyco sa dnes už na obrazovky nehrnie: Prečo sa stiahol? Otvorene o zárobkoch aj o obrovskej chybe

    Čo vás inšpirovalo k napísaniu kuchárskych kníh zameraných na vegetariánsku kuchyňu?

    Každá zo štyroch kníh má celkom iný príbeh aj dôvod vzniku. Prvotina Moje jedlo bola snahou podeliť sa o obľúbené recepty s publikom presahujúcim okruh rodiny a priateľov. Zistil som, že ma okrem varenia a tvorby receptov zaujíma aj fotografia a videoprodukcia, vznikol teda druhý diel. V tretej knihe som sa pokúsil dať návody, ako sa stravovať v štyroch ročných obdobiach, a prizval som si ako odborného garanta aj moju inšpiráciu Silviu Horeckú. Zatiaľ ostatná kniha Treba si variť je zase zbierkou najúspešnejších videoreceptov, ktoré som 7 rokov publikoval na sociálnych sieťach.

    Ako sa vám podarilo skĺbiť kariéru moderátora s vášňou pre varenie?

    Varil som skôr, ako som moderoval. Ten, kto ma poznal už predtým, sa zas pýtal, či teraz budem moderátorom, alebo čo sa to deje. V rádiu som sa 10 rokov redaktorsky venoval hudbe a v televízii som tri roky moderoval reláciu o varení a cestovaní. Ale aj tak ma všetci objavili, až keď som pár týždňov moderoval SuperStar, a to, čo bolo predtým, zrazu neexistovalo.

    Ako vnímate prechod od televízneho moderovania k online platformám a publikovaniu kníh?

    To bola spoločná jazda v rovnakom čase. Tri knihy som vydal na vlastnú päsť medzi moderovaním SuperStar, Let’s Dance, Talentu či Tvoja tvár znie povedome. Až počas pandémie som vypustil televízne aktivity, ale profesijne v tom nevidím veľký rozdiel, stále som pred kamerou, pribudli však všetky aktivity za ňou a nie je ich málo.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace