Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

10 jedál, ktoré Slováci milujú, ale môžu vás zničiť! TOTO nejedzte často

10 jedál, ktoré Slováci milujú, ale môžu vás zničiť! TOTO nejedzte často

Zdroj: iStock

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Slovenská kuchyňa je plná chutných jedál, ktoré máme radi a často si ich doprajeme. Avšak nie všetky naše obľúbené pokrmy sú ideálne pre naše zdravie, najmä ak ich konzumujeme vo veľkých množstvách alebo pravidelne. Ktoré z nich sú pre nás potenciálne nebezpečné?

Niektoré z našich obľúbených jedál obsahujú nadmerné množstvo soli, tuku, cukru alebo kalórií, ktoré môžu prispieť k zdravotným problémom, ako sú obezita, vysoký krvný tlak, či srdcovo-cievne ochorenia. Nie je potrebné úplne sa ich vzdať, ale ich konzumáciu by ste mali obmedziť a skúsiť zdravšie alternatívy.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    halušky na Mont Blancu - Martin Jakubis
    Zdroj: NČ / ms (anc / Farkašová)

    1. Bryndzové halušky

    Bryndzové halušky sú slovenskou klasikou, no kombinácia mastnej slaniny a bryndze znamená vysoký obsah nasýtených tukov. Pravidelná konzumácia môže zvýšiť hladinu cholesterolu a zaťažiť vaše srdce.

    2. Vyprážaný syr s hranolkami

    Obľúbené jedlo detí aj dospelých obsahuje veľké množstvo kalórií, tuku a soli. Navyše, vyprážanie vytvára transmastné kyseliny, ktoré sú pre zdravie veľmi škodlivé.

    Viac sa dočítate na druhej strane →

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace