10 jedál, ktoré Slováci milujú, ale môžu vás zničiť! TOTO nejedzte často
7. 12. 2024, 16:30 (aktualizované: 7. 12. 2024, 16:33)

Zdroj: iStock
Slovenská kuchyňa je plná chutných jedál, ktoré máme radi a často si ich doprajeme. Avšak nie všetky naše obľúbené pokrmy sú ideálne pre naše zdravie, najmä ak ich konzumujeme vo veľkých množstvách alebo pravidelne. Ktoré z nich sú pre nás potenciálne nebezpečné?
Niektoré z našich obľúbených jedál obsahujú nadmerné množstvo soli, tuku, cukru alebo kalórií, ktoré môžu prispieť k zdravotným problémom, ako sú obezita, vysoký krvný tlak, či srdcovo-cievne ochorenia. Nie je potrebné úplne sa ich vzdať, ale ich konzumáciu by ste mali obmedziť a skúsiť zdravšie alternatívy.

Zdroj: NČ / ms (anc / Farkašová)
1. Bryndzové halušky
Bryndzové halušky sú slovenskou klasikou, no kombinácia mastnej slaniny a bryndze znamená vysoký obsah nasýtených tukov. Pravidelná konzumácia môže zvýšiť hladinu cholesterolu a zaťažiť vaše srdce.
2. Vyprážaný syr s hranolkami
Obľúbené jedlo detí aj dospelých obsahuje veľké množstvo kalórií, tuku a soli. Navyše, vyprážanie vytvára transmastné kyseliny, ktoré sú pre zdravie veľmi škodlivé.
Viac sa dočítate na druhej strane →
Strana
1/5