Reklama

Adventné pečenie, ktoré vám prevonia celý domov: Prinášame skvelé recepty na predvianočný stôl!

Orechové úliky

Na 30 porcií potrebujeme:

Úliky

  • 120 g mletých mandlí
  • 120 g mletých detských piškót (cca ½ balenia)
  • 150 g práškového cukru
  • 30 g kakaa
  • 125 g masla
  • 70 ml vaječného likéru

Náplň

  • 70 g masla
  • 40 g práškového cukru
  • 20 ml vaječného likéru
  • 20 g medu

Ešte potrebujeme

  • 30 detských piškót
  • cca 50 g práškového cukru

Postup

Úliky

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto.

Náplň

Všetky suroviny spolu vyšľaháme. Pripraveným hladkým krémom naplníme cukrárske vrecko s úzkou špičkou. Kúskom cesta naplníme cukrom vysypanú formičku. Koncom varešky do cesta urobíme otvor. Naplníme krémom a uzatvoríme piškótou. Postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Orechové úliky skladujeme v chladničke.

Servírovanie

Nepečené orechové úliky servírujeme posypané cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Viac receptov nájdete na www.kuchynalidla.sk

Autor: © Nový Čas Víkend

Strana

2/2

Súvisiace
Reklama