Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáce nátierky sú to pravé na ideálne raňajky: Tieto tri si zamilujete

Domáce nátierky sú to pravé na ideálne raňajky: Tieto tri si zamilujete

Zdroj: getty images

Reklama

Domáce nátierky sú najlepšie.

Máme pre vás tri vynikajúce recepty, ktoré si budete chcieť pripravovať stále dokola. Sú zdravé, veľmi chutné a hotové do 20 minút.

Avokádová nátierka

Potrebujeme:

• 1 zrelé avokádo

• 2 kávové lyžičky extra panenského olivového oleje

• 1,5 kávovej lyžičky citrónovej šťavy

• štipku soli a mletého čierneho korenia

1. Avokádo pozdĺžne rozkrojíme a odstránime kôstku. Odstránime šupku a dužinu narežeme na kocky.

2. V miske avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme štipku soli a mletého čierneho korenia, olivový olej a citrónovú šťavu.

3. Dobre premiešame a nejlepšie hneď podávame. Avokádo časom hnedne - citronová šťava a olivový olej tomu čiastočne bránia.

Dobrá rada: Avokádová nátierka je najlepšia na toaste. Stačí v topinkovači opiecť plátok chleba, natrieť bohatou vrstvou nátierky a pridať opražené tekvicové jadierka alebo volské oko.

Tuniaková nátierka

Potrebujeme:

• 250 g polotučného tvarohu

• 100 g tuniaka z konzervy

• 1 vajce natvrdo

• 4 zavárané uhorky

• malú cibuľku

• 2 kávové lyžičky dijonskej horčice

• štipku soli, mleté čierne korenie

1. Uhorky a cibuľu nakrájame nadrobno. Do strednej misky dáme tvaroh, tuniaka z konzervy, nakrájané vajíčko natvrdo, uhorky, cibuľku a horčicu.

2. Nátierku dobre premiešame a podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.

Dobrá rada: Tuniaková nátierka je vynikajúca aj odležaná, ideálne 1 - 2 dni. Podáváme ju na dochrumkava opečenej topinke.

Vajíčková nátierka

Potrebujeme:

• 250 g polotučného tvarohu

• 5 vajec uvarených natvrdo

• 1 PL dijonskej horčice

• jemne nasekanú pažítku a petržlen

• soľ

• mleté čierne korenie

1. Uvarené vajíčka olúpeme. Oddelíme žĺtka od bielok, bielka dáme nabok.

2. Žltka v mise roztlačíme vidličkou, pridáme dijonskú horčicu a tvaroh a dôkladne rozmiešame na hladkú nátierku. Bielka nasekáme nožom na stredné kúsky a pridáme do nátierky. Osolíme, okoreníme a pridáme jemne nasekané čerstvé bylinky.

Dobrá rada: Vajíčková nátierka je najlepšia s čerstvým pečivom. Dokonale nás zasýti a pretože obsahuje len tvaroh, vajíčka, bylinky a trochu horčice, je veľmi zdravá.

Autor: red, Nový Čas víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace