Dostaňte sa do formy a vyberte si svoj šalát: Tu sú tri pestré recepty, v ktorých nechýba mäso!
26. 3. 2023, 9:00

Zdroj: lidl
Povedzme, že ide o kompromis... Na tanier dostanete kopec zeleniny a aby ste sa ňou nezadusili, k dispozícii je aj mäso. Môže byť?
Ponúkame vám trojicu ľahkých receptov, ktoré sú zdravé aj chutné. Sú vhodné pre športovcov, ale aj pre tých, ktorí sa snažia zopár kíl zhodiť.
Zeleninový šalát s avokádom a morčacím mäsom
Na 4 porcie potrebujeme:
• 850 g morčacích pŕs v celku
• morskú soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• čerstvý tymian
• olivový olej
• 2 avokáda
• 1 červenú papriku
• 3 menšie červené cibule
• 250 g cherry paradajok
• 1 hrsť sterilizovanej kukurice
• 1 hrsť čerstvého koriandra
• 1 a 1/2 limetky
Postup:
Umyté a osušené morčacie prsia očistíme od šliach a krvavých stôp. Rozdelíme ich na 4 približne rovnako veľké časti. Ochutíme ich soľou, korením, čerstvým tymianom a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Na záver ich pokvapkáme limetkovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme niekoľko minút odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na tenké plátky.
Medzitým pripravíme avokádový šalát. Avokádo rozdelíme na polovice a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Dužinu nakrájame na tenké plátky. Papriku nakrájame na rezance, cibuľu na tenké pásiky a cherry paradajky na polovice, prípadne štvrtiny. Zeleninu aj s avokádom preložíme do misky, pridáme šťavu z 1 a 1/2 limetky, olivový olej, soľ, korenie, kukuricu a nahrubo nasekaný koriander. Zľahka premiešame a necháme chvíľu postáť.
Servírovanie - Na tanier naservírujeme porciu šalátu a naň plátky mäsa. Pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme lístkami koriandra.
Strana
1/3