Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahké a rýchle recepty z tofu: Na týchto jedlách si pochutíte bez námahy!

Ľahké a rýchle recepty z tofu: Na týchto jedlách si pochutíte bez námahy!

Zdroj: Lidl

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Po tom, čo trh zaplavilo množstvo nových surovín pre vegetariánov či vegánov, išlo tofu do úzadia.

Sójový syr však stále má v kuchyni čo ponúknuť. Ľahko sa spracováva, recepty z neho sú rýchlo hotové a ak ho dobre ochutíte, nie je čo riešiť…

Tofu stejk s hlivou, so cherry paradajkami a s cesnakom

Na 2 porcie potrebujeme:

  • olivový olej
  • 200 g hlivy ustricovej
  • 200 g cherry paradajok
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 lyžičku trstinového cukru
  • 200 g krájaných paradajok v konzerve
  • 300 g tofu
  • šťavu z 1 limetky
  • 1 hrsť poľného šalátu

Postup:

Na rozpálenú panvicu s olejom dáme restovať na pásiky nakrájanú hlivu. Ochutíme soľou a korením a polejeme olejom podľa potreby. Prihodíme cesnak nasekaný na plátky, na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, najemno nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky, trstinový cukor, soľ a korenie. Prilejeme paradajky z konzervy a šťavu z limetky. Zmes premiešame a krátko podusíme. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Na záver prihodíme zelenú časť lahôdkovej cibuľky.

Tofu osušíme, prekrojíme na polovicu, ochutíme soľou a korením a restujeme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista. V mise ochutíme poľný šalát s olejom, šťavou z limetky, soľou a korením.

Servírovanie: Tofu steak servírujeme so zeleninovou zmesou a porciou poľného šalátu.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace