Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Obľúbená pochúťka z kukurice: Ako si správne pripravíte pukance?

Obľúbená pochúťka z kukurice: Ako si správne pripravíte pukance?

Zdroj: puo

Reklama

Francúzski vedci zistili, že pri teplote 180 °C úspešne praskne 96 % kukuričných zrniek a označili ju za najvhodnejšiu.

170 °C

Stačilo o desať stupňov menej a pri pokuse puklo iba 34 % zrniek.

Mikrovlnka

Francúzsky pokus sa odohrával v obyčajnej rúre. Pri mikrovlnke sa odporúča počúvať intervaly medzi pukaním. Keď sa predĺžia na 3-4 sekundy, pukance sú hotové.

Mexiko

Pukance pochádzajú z Mexika, kde už pred 9 000 rokmi poznali pukajúcu odrodu kukurice.

(Ne)zdravé

Suché pukance sú bohaté na vlákninu a antioxidanty a majú málo kalórií. Pukance s maslom či s príchuťami však obsahujú veľa tukov či cukrov.

Autor: © Nový Čas

Vyberáme pre Vás niečo viac