Obľúbená pochúťka z kukurice: Ako si správne pripravíte pukance?
22. 2. 2015, 0:24 (aktualizované: 25. 5. 2020, 14:15)

Zdroj: puo
Reklama
Francúzski vedci zistili, že pri teplote 180 °C úspešne praskne 96 % kukuričných zrniek a označili ju za najvhodnejšiu.
170 °C
Stačilo o desať stupňov menej a pri pokuse puklo iba 34 % zrniek.
Mikrovlnka
Francúzsky pokus sa odohrával v obyčajnej rúre. Pri mikrovlnke sa odporúča počúvať intervaly medzi pukaním. Keď sa predĺžia na 3-4 sekundy, pukance sú hotové.
Mexiko
Pukance pochádzajú z Mexika, kde už pred 9 000 rokmi poznali pukajúcu odrodu kukurice.
(Ne)zdravé
Suché pukance sú bohaté na vlákninu a antioxidanty a majú málo kalórií. Pukance s maslom či s príchuťami však obsahujú veľa tukov či cukrov.
Autor: © Nový Čas