Reklama

Oslaďte si život dobrotami zo sliviek: Chutné recepty! Prekvapí vás, kde sa dajú použiť

Sladká omeleta so slivkami

Na 2 porcie potrebujeme

Pečené slivky

  • 15 sliviek
  • 1 citrón
  • štipku mletej škorice
  • 80 g medu
  • 50 ml červeného vína

Omeleta

  • 2 vajcia
  • 30 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 80 ml mlieka (3,5%)
  • 60 g hladkej múky
  • 1 lyžicu kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 ml slnečnicového oleja

Servírovanie

  • 100 g jogurtu gréckeho typu
  • 50 g vlašských orechov
  • 50 g práškového cukru

Postup

Umyté slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a reznou stranou hore uložíme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút do mäkka. Potom necháme vychladnúť. V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. K žĺtkom ručne primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Obe vaječné zmesi opatrne zmiešame, aby nestratili objem. Omeletu opekáme na miernom ohni na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán do zlatista.

Servírovanie: Čerstvo upečenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami. Dozdobíme sekanými orechmi a cukrom

Strana

2/3

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama