Reklama

Pstruh na grile na dva spôsoby: Po vyskúšaní tohto receptu nebudete chcieť jesť nič iné!

Grilovaný pstruh plnený zeleninou

Potrebujeme:

Plnené pstruhy:

  • 2 celé pstruhy
  • 1 fenikel
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 menšie paradajky
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • čerstvý tymian
  • olivový olej
  • šťavu z 1 citróna

Bylinkové pesto:

  • čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať, mäta)
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ šalotky
  • šťavu z ½ citróna

Postup:

Plnené pstruhy

  • Očistený fenikel (vňať odložíme na neskôr), šalotku, strúčiky cesnaku a paradajky nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
  • Z umytých a osušených rýb vyberieme kostry tak, že ich po celej dĺžke najprv podoberieme nožíkom až ku chrbtovej kosti a potom celé kostry vyberieme. Ryby ešte očistíme od malých kostičiek. Potom ich zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou zeleninou, uzatvoríme a stiahneme kuchynských špagátom. Rošt grilu potrieme olejom a grilujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Ryby počas grilovania môžeme pokvapkať olejom a tesne pred dokončením aj citrónovou šťavou.
    Bylinkové pesto
  • V menšej miske zmiešame najemno nasekané bylinky, strúčik cesnaku a polovicu šalotky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a dochutíme soľou a korením.
    Servírovanie
  • Grilované pstruhy prelejeme bylinkovým pestrom a dozdobíme feniklovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Autor: © Nový Čas, lidl

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama