Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Stehná na 4 spôsoby: Ozvláštnite klasiku zaujímavými ingredienciami

Stehná na 4 spôsoby: Ozvláštnite klasiku zaujímavými ingredienciami

Zdroj: Jaroslav Bárta

Reklama

Kačka, kura, morka, králik. Ak ste sa ich za svoj život prejedli, tieto recepty ich možno opäť vrátia na váš stôl.

Čarujú totiž so zaujímavými ingredienciami a osvedčenej klasike dávajú úplne nové grády.


Kačacie stehná s červenou repou a so slivkami

Suroviny - 2 porcie | 120 minút

- 2 kačacie stehná, umyté

- 4 menšie zemiaky, umyté a prekrojené

- 4 menšie červené repy, uvarené v osolenej vode

- 4 slivky, umyté

- 4 strúčiky cesnaku

- vetvička rozmarínu

- 2 dl červeného vína

- soľ a čierne korenie

- olivový olej

Postup

Kačacie stehná vložíme do zapekacej misy, obložíme ich červenou repou, zemiakmi, slivkami, cesnakom a rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Zalejeme vínom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Po 45 minútach odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220 °C a pečieme ďalej približne 30 minút, kým stehná nebudú chrumkavé.

Kuracie stehná v kokosovom mlieku

Suroviny - 2 – 4 porcie | 60 minút

- 600 g dolných kuracích stehien

- 1 batat, očistený a nakrájaný na kúsky

- ½ karfiolu, rozobraného na ružičky

- 3 dl kokosového mlieka

- 1 čajová lyžička karí korenia

- 3 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

- tymian, soľ a čierne korenie

Postup

Mäso, karfiol a batat ochutíme soľou, čiernym korením a karí korením. Preložíme do zapekacej misy, pridáme cesnak, tymian a podlejeme kokosovým mliekom. Zakryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C približne hodinu. V polovici pečenia odkryjeme, aby jedlo získalo na povrchu peknú zlatohnedú farbu.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace