Storočná tradícia výroby sa u nás končí: Prečo závod Dr. Oetker v Boleráze zatvoria?!
7. 3. 2023, 8:00 (aktualizované: 7. 3. 2023, 8:52)

Zdroj: Dr. Oetker, anc
Koniec! Spoločnosť Dr. Oetker Slovensko v polovici roka 2023 zatvorí svoj závod v Boleráze pri Trnave. Svojim približne 75 zamestnancom sa zaviazala počas prechodu k zatvoreniu závodu poskytnúť intenzívnu podporu. Informoval o tom generálny riaditeľ Jozef Debrecký.
Zdroj: anc
Zdroj: Dr. Oetker, anc
Zdroj: Dr. Oetker
Galéria k článku
Spoločnosť vyrába v prenajatom objekte v Boleráze od roku 1993 požívatiny ako pudingy a dezerty v prášku. Keďže objekt už neposkytuje ďalšie možnosti na rozšírenie kapacity a zvýšenie produktivity, spoločnosť sa podľa neho rozhodla závod zatvoriť. Sortiment, ktorý produkovali v Boleráze, sa bude ďalej vyrábať v iných závodoch spoločnosti.
„Toto veľmi ťažké rozhodnutie nevrhá žiadne zlé svetlo na kvalitu práce a nasadenie zamestnancov bolerázskeho závodu. Výrobcovia potravín sú v posledných rokoch pod čoraz väčším ekonomickým tlakom, najmä v dôsledku pandémie COVID-19 a ostrej konkurencie na trhu. Aby spoločnosť mohla byť so svojimi výrobkami naďalej udržateľne konkurencieschopná, musíme zvýšiť efektívnosť výrobného procesu, čo, žiaľ, v tomto konkrétnom objekte nie je možné,“ vysvetlil.
Strana
1/2