Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zabudnite na nudné špagety: Tu sú tri svieže recepty, s ktorými bude vaša jeseň ešte farebnejšia!

Zabudnite na nudné špagety: Tu sú tri svieže recepty, s ktorými bude vaša jeseň ešte farebnejšia!

Zdroj: lidl

Reklama

Kto by nemiloval špagety? Receptov, v ktorých hrajú jednu z hlavných úloh, je nepreberné množstvo, navyše ich príprava väčšinou nie je zložitá. My sme vybrali tri, o ktorých si myslíme, že by sa vám mohli zapáčiť.

Špagety s mozzarellou, cherry paradajkami a rukolou
2 porcie


Potrebujeme:

  • 125 g mozzarelly
  • 200 g špagiet
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 hrsť kapár
  • 1 štipľavú papričku
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 1 hrsť rukoly
  • asi 30 g syra Grana Padano

Postup:

  • Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode „al dente“. Scedíme a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny, si odložíme.
  • Na rozpálenom woku alebo väčšej panvici na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak nasekaný nadrobno. Pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovice. Osolíme a okoreníme. K paradajkám pridáme hrsť kapár a restujeme asi 5 minút, kým cherry paradajky nezmäknú. Zo štipľavej papričky odstránime semienka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu. Zmes podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, podlejeme základ asi 100 ml vody, v ktorej sa varili špagety.
  • Scedené uvarené špagety preložíme do omáčky, premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme mozzarellu nakrájanú na malé kocky a rukolu, ktorú natrháme na menšie časti. Dôkladne premiešame a ihneď podávame.

Servírovanie

  • Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom Grana Padano.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace