Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zdravé a chutné zároveň: Recepty s použitím avokáda, ktoré si zamilujete! Budú vám tiecť slinky

Avokádové lodičky s volským okom

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 4 zrelé avokáda
  • 8 vajec
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4 ČL píniových orieškov
  • 2-3 PL olivového oleja
  • lístky bazalky na ozdobenie

Postup:

Avokáda umyjeme a osušíme, potom ich pozdĺžne prekrojíme a odstránime kôstky. Jamku, ktorá vznikne vybratím kôstky, zväčšíme, aby sa do nej neskôr zmestilo vajce. Avokádové lodičky zospodu trochu zrežeme, aby boli stabilnejšie.

Oddelíme žĺtky a bielky, žĺtky dávame po jednom do šálok alebo misiek a všetky bielky do misky. Bielky dôkladne dochutíme soľou a korením a dobre ich premiešame, ale nevyšľaháme do peny. Na suchej panvici s nepriľnavým dnom opražíme do zlatohneda píniové oriešky a v miske ich odložíme nabok.

Na panvici rozpálime olivový olej. Polovice avokáda poukladáme na panvicu rezom nadol a opekáme ich približne ½ minúty, až kým plochy rezu nebudú zľahka sfarbené dohneda. Potom ich otočíme a jamky naplníme bielkom takmer po okraj. Teplotu zredukujeme a prikryté avokáda dusíme približne 15 minút, až kým bielky takmer nestuhnú.

Žĺtky opatrne vylejeme na stuhnuté bielky. Avokádové lodičky dusíme ďalej 3 až 5 minút, aby žĺtky stuhli podľa chuti. Lodičky vyberieme na tanier, dochutíme soľou a korením, ozdobíme píniovými orieškami a bazalkou a môžeme podávať.

Autor: © Nový Čas Víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama