Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Že baklažán vám nechutí? Naučte sa ho pripraviť! Po týchto 3 receptoch zmeníte názor

Že baklažán vám nechutí? Naučte sa ho pripraviť! Po týchto 3 receptoch zmeníte názor

Zdroj: Lidl

Reklama

Nie každý ho má rád. Niekomu prekáža výrazná chuť, iného odrádza horkosť.

Stačí však vedieť, ako baklažán správne pripraviť, a máte vyhrané. Nie je to nič náročné, skúste napríklad niektorý z nasledovných receptov

Tapas so šunkou Jamón Serrano a s baklažánovým šalátikom

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 150 g šunky Jamón Serrano
  • 1 baklažán
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • farebné papriky (1/2 žltej, 1/2 červenej, 1/2 zelenej)
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1 štipľavú papričku
  • 2 paradajky
  • 100 g zelených olív bez kôstky
  • 1 hrsť byliniek (petržlenovú vňať a bazalku)
  • šťava z 1/2 citróna
  • chlieb

Postup: Baklažánový šalátik

Baklažán nakrájame na malé kocky. Lahôdkovú cibuľku a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme nakrájaný baklažán a restujeme dozlatista. Podľa potreby môžeme pridať olivový olej. Papriky nakrájame na malé kocky a pridáme restovať k baklažánu. Osolíme a okoreníme. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a pridáme k zelenine. K opečenej zmesi pridáme ošúpané paradajky nakrájané na kocky. Dôkladne premiešame. Krátko podusíme a pridáme rozpolené zelené olivy. Osolíme, okoreníme a primiešame nadrobno nasekané bylinky a šťavu z 1/2 citróna. Zmes premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.

Postup: Opečené chlebíky

Na druhej panvici na troche olivového oleja opečieme plátky chleba dozlatista.

Servírovanie - Opečené chlebíky potrieme strúčikom cesnaku, na každý naložíme vychladnutú baklažánovú zmes a vrch ozdobíme šunkou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace