Reklama

Žiadny nápad na sýty obed? Husté polievky naplnia vaše hladné žalúdky: Skúste tieto 2 recepty!

Žiadny nápad na sýty obed? Husté polievky naplnia vaše hladné žalúdky: Skúste tieto 2 recepty!

Zdroj: www.kuchynalidla.sk

Reklama

Zasýtia, zahrejú, potešia vaše chuťové bunky a navyše je v nich kopec bielkovín.

Ak si urobíte tieto polievky vyskladané z našich tradičných surovín, druhé jedlo vám vôbec nebude chýbať.

Šošovicová polievka

Na 8 porcií potrebujeme:

• 400 g bravčového pliecka vcelku

• 2 lyžice bravčovej masti

• 1 veľkú cibuľu

• 4 strúčiky cesnaku

• 2 veľké mrkvy

• 4 stonky stonkového zeleru

• 4 bobkové listy

• 4 guľôčky celého nového korenia

• morskú soľ v mlynčeku

• čierne korenie v mlynčeku

• 2 lyžice paradajkového pretlaku

• 200 g šošovice

• 1,7 l horúceho vývaru alebo vody

• sušenú majoránku podľa chuti

Postup:

Na rozohriatej bravčovej masti orestujeme cibuľu a cesnak nasekané nadrobno, mrkvu a stonkový zeler očistené a nakrájané na malé kocky. K základu pridáme bobkové listy, celé nové korenie a osolíme. Bravčové pliecko nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a dáme do hrnca k základu. Restujeme, kým sa nezatiahne. Po chvíli primiešame pretlak. Šošovicu prepláchneme studenou vodou a pridáme k mäsu. Zalejeme vriacou vodou alebo vývarom a na miernom ohni varíme pod pokrievkou domäkka, približne 40 minút. Pred dokončením polievku dochutíme podľa potreby soľou a korením a pridáme majoránku podľa chuti.

Servírovanie

Polievku podávame s čerstvým chlebom, dozdobenú petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace