Reklama

Budú sa vám zbiehať slinky! Osviežte si jedálniček trochou farieb: Tri úžasné recepty zo špargle

Budú sa vám zbiehať slinky! Osviežte si jedálniček trochou farieb: Tri úžasné recepty zo špargle

Zdroj: lidl

Reklama

Delikátna špargľa je vhodnou voľbou nielen pre tých, ktorí majú v obľube pestrú farebnú stravu, ale takisto perfektne poslúži ako príloha na odľahčenie sýteho hlavného jedla. Jej správnu chuť a príjemnú čerstvosť môžete degustovať práve v tomto období, keď je táto zelenina v sezóne.

Kurací steak s citrusovou omáčkou, so špargľou a s feniklom

Počet porcií: 5


Potrebujeme:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 500 g zelenej špargle
  • 2 fenikle
  • morskú soľ v mlynčeku
  • olivový olej
  • 2 lyžice masla
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1-2 štipľavé papričky
  • čierne korenie v mlynčeku
  • čerstvý tymian
  • 1 citrón
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • šťavu z 2 pomarančov
  • 50 g syra grana padano
  • 1 lyžičku nastrúhaného zázvoru


Postup:

Restovaný fenikel so špargľou

  • Špargľu očistíme, z fenikla odrežeme vňať (odložíme si ju na neskôr) a odstránime vonkajšie listy. Fenikel nakrájame na hrubšie plátky a dôkladne umyjeme. Oblanšírujeme ho vo vriacej osolenej vode približne 2-3 minúty. Vyberieme a v tom istom hrnci oblanšírujeme špargľu (hlavičky nemusia byť ponorené vo vode). Zeleninu necháme odkvapkať.
  • Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej, 1 lyžicu masla, cesnak a štipľavé papričky nakrájané na väčšie kúsky. Potom pridáme oblanšírovaný fenikel a špargľu. Ochutíme soľou, čiernym korením, lístkami tymianu a nastrúhanou kôrou z 1 citróna. Restujeme na miernom ohni dozlatista.

Kurací steak s citrusovou omáčkou

  • Kuracie prsia narežeme pozdĺžne tak, aby nám vznikli ploché rezne. Ochutíme ich čiernym korením a soľou. Kuracie stejky orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z oboch strán do zlatohneda. Potom pridáme na panvicu 1 lyžicu masla a trstinový cukor. Keď cukor skaramelizuje, prilejeme šťavu z 2 pomarančov a 1 citróna, nastrúhaný syr grana padano a zázvor. Necháme prejsť varom a podľa potreby dosolíme.


Servírovanie:

  • Na tanier naservírujeme restovaný fenikel a špargľu. Na ne položíme kurací stejk a všetko pokvapkáme citrusovou omáčkou. Na záver dozdobíme feniklovou vňaťou.
Súvisiace