Reklama

Chutne a lacno zároveň: Obedové menu do 20 eur! Ako na to?

Obedové menu do 20 eur

Zdroj: nmh

Reklama

Toto celé obedové menu pre štvorčlennú rodinu by vás podľa výpočtov nemalo stáť viac ako 20 eur. Dáte si výbornú polievku, kuracie stehná na fazuli aj svieži citrónový cheesecake.

Šampiňonová polievka

Šampiňonová polievka 

Zdroj: nmh

Šampiňonová polievka 

Na 4 porcie budeme potrebovať:

• 1 cibuľu

• 1 strúčik cesnaku

• 300 g hnedých alebo bielych šampiňónov

• 2 lyžičky nasekaného tymianu

• 100 ml suchého červeného vína (alebo bieleho)

• 2 lyžice hladkej múky

• 3 šálky hydinového vývaru

• 200 ml smotany na šľahanie (alebo pol na pol s kyslou smotanou)

• čerstvú petržlenovú vňať

• soľ, mleté čierne korenie

• olej, maslo

Príprava: 10 minút

Varenie: 30 minút

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recept na tajnú omáčku / mcdonalds / big mac / jedlo

    Postup:

    V hrnci zohrejte dve lyžice masla a lyžicu oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a opekajte 2 až 3 minúty, kým nezmäkne. Pridajte prelisovaný cesnak. Ten opekajte už len minútu. Pridajte očistené huby nakrájané na plátky, lyžičku tymianu a duste 5 minút. Prilejte víno a nechajte variť 3 minúty. Huby posypte múkou, dobre premiešajte a varte 2 minúty. Prilejte vývar, znova premiešajte a nechajte variť. Znížte teplotu, ochuťte soľou a korením a varte 10 - 15 minút pod pokrievkou na miernom ohni. Občas premiešajte. Hrniec dajte z ohňa a primiešajte smotanu. Nechajte mierne variť (nie vrieť). Dosoľte a okoreňte podľa chuti. Vmiešajte petržlen, zvyšný tymian a môžete podávať.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace