Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chutné jarné recepty: Ani vňatka nazmar! To musíte vyskúšať

Mrkový šalát s bulgurom a vňaťami

Na 6 porcií budeme potrebovať:

• 1 zväzok mladej mrkvy

• 1 lyžičku rasce

• morskú soľ, mleté čierne korenie

• olivový olej

Na šalát:

• 100 g bulguru

• 2 hrste mrkvovej vňate

• 1 menšiu hrsť petržlenovej vňate

• pol zväzku mäty

• 3 jarné cibuľky

• šťavu z 1 citróna

• 60 g mandlí

• pol granátového jablka

• soľ

• olivový olej

Príprava: 20 minút

Pečenie: 30 minút

Postup:

Rúru predhrejte na 200 °C. Očistenú mrkvu naukladajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a posypte rascou, soľou a čiernym korením. Pečte v rúre asi 30 minút. Po 20 minútach pečenia plechom potraste, aby sa mrkvy prepiekli rovnomerne. Zatiaľ uvarte bulgur podľa návodu na obale v osolenej vode, zlejte a dajte do misy. Pridajte nasekanú mrkvovú a petržlenovú vňať, mätu, nakrájané jarné cibuľky a premiešajte s olivovým olejom aj citrónovou šťavou. Podľa potreby osoľte. Šalát podávajte s upečenými mrkvami, posypte jadierkami z granátového jablka a nasekanými mandľami.

Strana

2/3

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama