Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cuketa je kráľovná leta! Z TÝCHTO roliek sa budete zalizovať: Zdravý a výborný recept

Cuketa je kráľovná leta! Z TÝCHTO roliek sa budete zalizovať: Zdravý a výborný recept

Zdroj: nmh

Reklama

Cuketa na nás „číha“ všade. Mnohí ju máme v záhradke, ponúkne nám ju dobrá suseda a dostatok tejto zeleniny je aj v obchodoch. Je veľmi zdravá, obsahuje veľa vitamínov, udržuje zdravé oči aj krvný tlak a pomáha redukovať hmotnosť.

Cuketové rolky s gorgonzolovou omáčkou

Na 4 - 6 porcií budeme potrebovať:

  • 3 zelené cukety
  • 3 žlté cukety
  • 400 g krémového syra
  • 1 vajce
  • čerstvú šalviu
  • kôru z jedného citróna
  • soľ, korenie
  • olej

Na omáčku:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g gorgonzoly

Príprava: 45 minút

Postup:

Cukety nakrájajte na tenké plátky, osoľte a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich papierovým obrúskom vysajte tekutinu. V miske zmiešajte krémový syr, vajce, nasekanú šalviu a nastrúhanú citrónovú kôru. Osoľte, okoreňte. Každý plátok cukety potrite tenkou vrstvou ochuteného krémového syra, zrolujte a položte do pekáčika. Urobte omáčku: Cesnak nasekajte na plátky, opečte na masle a zalejte smotanou. Priveďte do varu a pridajte 150 g gorgonzoly. Omáčku opatrne nalejte na rolky v pekáčiku a navrch rozdrobte zvyšnú gorgonzolu. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút. V kastróle rozpáľte olej a sprudka na ňom opečte listy šalvie. Ozdobte nimi upečené rolky a môžete podávať. Dokonalé tenké plátky nastrúhate na mandolíne. Ak ju ešte nemáte, rozhliadnite sa po nejakej dobrej. Zíde sa vám celé leto.

Autor: Nový Čas Víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace