Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dva skvelé recepty z kozieho syru: Mňam, už nikdy nebudete chcieť jesť nič iné!

Dva skvelé recepty z kozieho syru: Mňam, už nikdy nebudete chcieť jesť nič iné!

Zdroj: lidl

Reklama

Kozie mlieko či syry z neho vyrobené nie sú pre každého. Ak si k nim však nájdete cestu, budete štedro odmenení záplavou zdravých tukov, bielkovín, vitamínov i minerálov. V týchto dvoch receptoch hrajú síce len vedľajšiu rolu, no vaše chuťové poháriky ich zaručene neprehliadnu.

Šťavnaté kuracie rezne na prírodno s kozím syrom a tekvicou

4 porcie

Potrebujeme:

- 1 menšiu tekvicu hokkaido

- olivový olej

- soľ

- mleté čierne korenie

- tymian

- 800 g kuracích pŕs

- 2 červené cibule

- 3 strúčiky cesnaku

- 100 g kozieho syra

- 1 lyžicu masla

- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Umytú tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a nakrájame na mesiačiky. Polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Prihodíme tymian a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.

Medzitým mäso očistíme, nakrájame na menšie rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici s olejom opekáme dozlatohneda. Kým sa mäso opeká, cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. Osolíme, okoreníme a približne v polovici pečenia tekvice pridáme na plech do rúry. Na mäso rozložíme kozí syr, do panvice prihodíme plátok masla a mäso posypeme tymianom. Prilejeme trochu teplej vody a rezne zakryté alobalom necháme v panvici chvíľu odpočinúť.

Servírovanie

Rezne servírujeme s tekvicou preliate výpekom a hrsťou petržlenovej vňate.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace