Jedlo môže nielen zasýtiť, ale aj zahriať: Vyskúšajte tieto pikantné recepty ideálne na zimu
31. 12. 2022, 8:00
Mexické ragú s chrumkavými tortilami
4 porcie
Potrebujeme:
- 500 g mletého bravčového mäsa zo stehna
- 4 tortila placky
- 100 g suchej bielej fazule (deň vopred ju necháme napučať vo vode)
- 2 bobkové listy
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 100 g paradajkového pretlaku
- 3 červené kapie
- zeleninový vývar podľa potreby
- 3 lyžice sterilizovanej kukurice
- 1 červenú feferónku
Postup:
Mexické ragú
- Napučanú fazuľu uvaríme v hrnci s bobkovými listami domäkka. Potom ju scedíme. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a opražíme dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme mleté mäso, ktoré dôkladne opečieme do zlatohneda (dávame pozor, aby nevznikli veľké hrudky). Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme paradajkový pretlak, zamiešame a krátko spolu orestujeme.
- Z kapie odstránime semienka a nakrájame ju na tenké pásiky. Spolu s uvarenou fazuľou pridáme k mäsu. Podlejeme asi 100 ml vývaru, premiešame a približne 5 – 10 minút dusíme na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom, aby bolo ragú šťavnaté. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Na záver do jedla primiešame kukuricu a na kolieska nakrájanú červenú feferónku (ak chceme jedlo menej pikantné, jadierka môžeme odstrániť). Stiahneme z ohňa a necháme dôjsť.
Chrumkavé tortily
- Tortily krátko opečieme na suchej panvici do chrumkava. Nakrájame ich na trojuholníky.
Autor: © Nový Čas, lidl
Vyberáme pre Vás niečo viac
Súvisiace
Dnes zaujalo
Do poslednej minúty mala vyhrať Anička! Rasťo priznal, ako po noci s Karolínou volal produkcii
Predražený futbal? STVR vraj darovala SFZ zlatú baňu!
Daniela Peštová ohúrila v ŠATÁCH: Vyzerala ako MOTÝĽ, ten look si musíte pozrieť, 100 BODOV!
Šéf hokejových Liptákov Ľupták: Slovákov niet kde brať! A starých za 90 000€ nechcem
Reklama