Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jedlo môže nielen zasýtiť, ale aj zahriať: Vyskúšajte tieto pikantné recepty ideálne na zimu

Mexické ragú s chrumkavými tortilami

4 porcie
Potrebujeme:

  • 500 g mletého bravčového mäsa zo stehna
  • 4 tortila placky
  • 100 g suchej bielej fazule (deň vopred ju necháme napučať vo vode)
  • 2 bobkové listy
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 3 červené kapie
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • 3 lyžice sterilizovanej kukurice
  • 1 červenú feferónku

Postup:
Mexické ragú

  • Napučanú fazuľu uvaríme v hrnci s bobkovými listami domäkka. Potom ju scedíme. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a opražíme dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme mleté mäso, ktoré dôkladne opečieme do zlatohneda (dávame pozor, aby nevznikli veľké hrudky). Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme paradajkový pretlak, zamiešame a krátko spolu orestujeme.
  • Z kapie odstránime semienka a nakrájame ju na tenké pásiky. Spolu s uvarenou fazuľou pridáme k mäsu. Podlejeme asi 100 ml vývaru, premiešame a približne 5 – 10 minút dusíme na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom, aby bolo ragú šťavnaté. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  • Na záver do jedla primiešame kukuricu a na kolieska nakrájanú červenú feferónku (ak chceme jedlo menej pikantné, jadierka môžeme odstrániť). Stiahneme z ohňa a necháme dôjsť.

Chrumkavé tortily

  • Tortily krátko opečieme na suchej panvici do chrumkava. Nakrájame ich na trojuholníky.

Autor: © Nový Čas, lidl

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama