Reklama

Mäsko na špajdli na 3 originálne spôsoby: Vyskúšate a už to nikdy nebudete robiť inak

Mäsko na špajdli na 3 originálne spôsoby: Vyskúšate a už to nikdy nebudete robiť inak

Zdroj: lidl

Reklama

RažničI, špíz, šašlík... Hovorte tomu, ako chcete, výsledok je podobný a veľmi lahodný. Stačí na špajdľu či kovovú ihlu skombinovať mäso s najrôznejšou zeleninou alebo dokonca ovocím, k tomu prichystať originálny dip a prílohu. Po týchto troch receptoch si zaručene oblížete všetky prsty.

Kuracie ražniči s grilovanou cviklou a gorgonzolou

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 800 g kuracích stehien bez kože a kostí
  • čerstvý tymian
  • 1 citrón
  • morskú soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 červenú cibuľu
  • 100 g šampiňónov
  • 500 g varenej červenej repy
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g gorgonzoly
  • 1 chlieb alebo iné svetlé pečivo
  • 100 g šalátu mix
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť vlašských orechov

Postup:

Ražniči

Mäso nakrájame na kúsky, posypeme tymianom, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou, korením, pokvapkáme olejom a necháme marinovať.

Cibuľu rozštvrtíme, menšie šampiňóny necháme v celosti a tie väčšie prekrojíme. Cvikle zvrchu narežeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme zo všetkých strán.

Na špajdle striedavo napichujeme kúsky mäsa, cibule a šampiňóny. Gril potrieme olejom a ražniči za občasného obracania grilujeme do zlatohneda.

Gorgonzolový dip

V miske zmiešame smotanu, gorgonzolu, soľ, korenie, citrónovú kôru a olej.

Krajce chleba opečieme na grile a pokvapkáme olejom.

Servírovanie

Cviklu rozložíme na tanier, pridáme šalátové listy, ražniči a chrumkavý chlieb. Na repu dáme gorgonzolový dip a celé posypeme nasekanou cibuľkou a rozdrvenými orechmi.

Súvisiace