Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máte šunku nazvyš a neviete čo s ňou: 3 CHUTNÉ recepty, ktoré budete chcieť stále!

Máte šunku nazvyš a neviete čo s ňou: 3 CHUTNÉ recepty, ktoré budete chcieť stále!

Zdroj: nmh

Reklama

Vaša misia v kuchyni sa ani zďaleka nekončí tým, že šunku upečiete. Čaká vás spolu ešte veľa chutnej zábavy. Pripravte si z nej napríklad chutné šunkové bagle alebo polievku.

Polievka so šunkou

Na 4 porcie budeme potrebovať:

• 1 cibuľu

• 2 strúčiky cesnaku

• 3 šálky kuracieho vývaru

• tretinu šálky bazalky

• 1 lyžičku karí

• 1 lyžičku mletej údenej papriky

• 100 ml kokosového mlieka

• 800 g mrazeného hrášku

• soľ, mleté čierne korenie

• olivový olej

Na servírovanie:

• mletú sladkú paprika

• crème fraîche

• údené mäso (zostalo z pečenejšunky)

Príprava: 15 minút

Varenie: 15 minút

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pozor na to, kam pcháte hlavu pri varení! Nemusí sa to skončiť dobre

    Postup:

    Vo veľkom hrnci zohrejte na strednej teplote olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte asi 5 minút. Prilejte vývar, pridajte listy bazalky, karí, papriku, kokosové mlieko a hrášok. Pod pokrievkou na miernom ohni varte len pár minút, aby si hrášok zachoval peknú zelenú farbu. Odstráňte z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom. Ochuťte soľou a korením a pridajte údené mäso nakrájané na kocky. Jednotlivé porcie ozdobte crème fraîche a údenou paprikou.

    Viac na ďalšej strane→

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace