Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milovníci cvikle si prídu na svoje: Červená repa ako liek i maškrta! Vyskúšajte tieto 2 recepty

Milovníci cvikle si prídu na svoje: Červená repa ako liek i maškrta! Vyskúšajte tieto 2 recepty

Zdroj: Lidl

Reklama

Krásna pleť, pevné nechty a zdravé vlasy... S týmto všetkým vám vie pomôcť konzumácie červenej repy, respektíve cvikle, ktorá je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamín C či E a obsahuje tiež množstvo minerálnych látok. Dáte si ju nasladko či naslano?

Cviklové rizoto

4 porcie

Potrebujeme:

- olivový olej

- 2 stonky stonkového zeleru

- 1 cibuľu

- morskú soľ v mlynčeku

- čierne korenie v mlynčeku

- 2 bobkové listy

- 200 g ryže na rizoto

- 100 ml suchého bieleho vína

- 1 l zeleninového vývaru

- 2 čerstvé červené repy

- 2 lyžice masla

- 50 g parmezánu + na ozdobenie

- ½ citróna

- 250 g mozzarelly

- rukolu na ozdobenie

Postup:

Nadrobno nakrájaný stonkový zeler a cibuľu podusíme na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami. Keď zelenina trochu zmäkne, primiešame ryžu na rizoto. Podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme, aby sa odparil alkohol.

Do rizota postupne po naberačkách pridávame teplý vývar, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli primiešame očistenú a nastrúhanú červenú repu.

Asi po 20 minútach (keď je ryža uvarená) pridáme maslo, strúhaný parmezán a citrónovú šťavu. Zľahka premiešame, zakryjeme a necháme niekoľko minút odpočívať.


Servírovanie

Na tanier naservírujeme rizoto, pridáme kúsky mozzarelly, posypeme umytou čerstvou rukolou, hoblinkami parmezánu a pokvapkáme olivovým olejom.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace