Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milovníci hlivy, spozornite: Obľúbená pochúťka vo vedľajšej úlohe! Recepty, ktoré si zamilujete

Špagety s mäsovými guľkami a hlivou

Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 150 g špagiet
  • morskú soľ v mlynčeku
  • 300 g mletého morčacieho mäsa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvý alebo sušený tymian
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • 100 g hlivy ustricovej
  • ½ póru
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 200 g šľahačky (40%)
  • 30 g strúhaného parmezánu

Postup:

V kastróle necháme zovrieť osolenú vodu a špagety uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým v miske zmiešame mäso, nastrúhaný alebo najemno nasekaný jeden strúčik cesnaku, tymian, soľ, korenie a olej. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Postupne pridávame na menšie kúsky nakrájanú hlivu, na­jemno nasekanú polovicu bielej časti póru a nadrobno nakrájané zvyšné štyri strúčiky cesnaku. Podľa potreby pokvapkáme olejom a ochutíme tymianom. Všetko spolu opekáme približne 7 minút. Potom podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Následne prilejeme šľahačku, dochutíme soľou a korením a necháme krátko prehriať. Na záver odstavíme a primiešame precedené uvarené špagety.

Servírovanie

Špagety s mäsovými guľkami servírujeme v hlbokom tanieri posypané strúhaným parmezánom a nadrobno nasekanou zvyšnou bielou časťou póru.

Autor: Lidl, Nový Čas Víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama