Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milovníci kuraciny zbystrite pozornosť: Tieto 2 recepty s krídelkami budete zbožňovať!

Milovníci kuraciny zbystrite pozornosť: Tieto 2 recepty s krídelkami budete zbožňovať!

Zdroj: anc

Reklama

Keď sa za rodinným stolom porciuje pečené kura, najväčšia bitka je o stehná, a kto sa nerád babre s kosťami, uchmatne si prsia. Krídelká ostávajú ponorené spolu so zvyškom smutne vyzerajúceho trupu vo výpeku. Tieto recepty ich však smelo povyšujú na hlavné jedlo!

Pikantné kuracie krídelká s batatmi a jogurtovým dipom

Na 4 porcie potrebujeme:

Pikantné krídelká

  • 800 g kuracích krídel
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu plnotučnej horčice
  • 1 lyžicu medu
  • 1 lyžicu mletej štipľavej papriky
  • olivový olej
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • šťavu z 1 citróna
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku

Batáty a šalát

  • 500 g batatov
  • šťavu z 1 citróna
  • 100 g šalátu mix

Jogurtový dip

  • 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, mäta, pažítka)
  • 250 g gréckeho jogurtu
  • šťavu z ½ citróna
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku

Postup:

Pikantné krídelká

Kuracie krídla dôkladne obalíme v marináde, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ostatných surovín. Prikryjeme fóliou a aspoň 30 minút marinujeme v chladničke. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.

Batáty a šalát

Bataty umyjeme, nakrájame na väčšie kusy, pokvapkáme olejom, šťavou z polovice citróna, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme ich na plech s krídlami a pokračujeme v pečení ďalších cca 45 minút. Šalát ochutíme olejom, šťavou z polovice citróna, soľou a korením.

Jogurtový dip

Dip pripravíme zmiešaním najemno nasekaných byliniek a ostatných surovín. Dochutíme soľou a korením.

Servírovanie - Na tanier naservírujeme pikantné krídelká aj s batatmi a prelejeme výpekom. Pridáme šalát a dip, ktorý podávame v samostatnej miske.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace