Reklama

Neviete, čo navariť? Vyskúšate morčacie rezne plnené prosciuttom a mozzarellou!

Neviete, čo navariť? Vyskúšate morčacie rezne plnené prosciuttom a mozzarellou!

Zdroj: lidl

Reklama

Máte chuť na mäso alias rezne, no nie na úplnú klasiku? V tom prípade pre vás máme dva zaručené tipy, ako oslniť rodinu počas víkendového hodovania bez toho, aby ste sa v kuchyni nejako extra vytrápili.

Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 2 morčacie prsné rezne
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 2 plátky prosciutta crudo
  • 1 mozzarellu
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • olivový olej
  • 2 lyžice masla
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 zväzok mrkvy
  • 1 zväzok petržlenu
  • 4 stonky stonkového zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Plnené rezne

Morčacie rezne pod fóliou naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok uložíme prosciutto, polovicu mozzarelly a lístky bazalky. Zabalíme do kapsy a dôkladne uzatvoríme špáradlami. Opekáme na rozohriatej grilovacej panvici s olejom z oboch strán do zlatista asi 10 minút. Pred dopečením pridáme lyžicu masla a necháme roztopiť. Podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Stiahneme z plameňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť. Pred servírovaním odstránime z rezňov špáradlá a rozrežeme ich na polovicu.

Restovaná zelenina

Očistené mrkvy a petržleny nakrájame na hranolčeky a blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Po 3 minútach pridáme nakrájané stonky zeleru a ešte 2 minúty povaríme. Na rozohriatej panvici s olejom restujeme na plátky nasekaný cesnak do zlatista. Pridáme scedenú predvarenú zeleninu, osolíme, okoreníme a restujeme. Zjemníme lyžicou masla a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu a na ňu uložíme morčací rezeň. Prelejeme výpekom a posypeme lístkami bazalky.

Autor: Lidl, Nový Čas Víkend

Súvisiace