Reklama

Potešte svoje žalúdky alebo ohúrte návštevu: Vyskúšajte 6 najchutnejších receptov z cukety!

Potešte svoje žalúdky alebo ohúrte návštevu: Vyskúšajte 6 najchutnejších receptov z cukety!

Zdroj: shutterstock

Reklama

Lahodná a zdravá! K najznámejším letným tekviciam patria cukety. Ich rozšíreniu pomohla súhra faktorov, ktoré z nich robia takmer ideálnu zeleninu - jednoduché pestovanie, kríčkovitý rast, odolnosť proti chorobám a v neposlednom rade široké uplatnenie v kuchyni.

Zmestia sa aj na menšiu záhradku, keď­že sa neplazia ako klasické tekvice. Pre spotrebu bežnej rodiny pritom bohato stačí 3 až 5 rastlín.

Aj keď je cuketa väčšinou bezpečná na konzumáciu, je dôležité dávať pozor na jej chuť - ak sa stretávate s extrémne horkou cuketou, vyhnite sa jej konzumácii, aby ste predišli riziku otravy. Najchutnejšie sú mladé plody do veľkosti 20 cm, ktoré sú krehké a šťavnaté. Aké najchutnejšie pokrmy môžete z tejto zeleniny pripraviť?

Polievka

Cuketová polievka na kyslo

Budete potrebovať:

  • 1 cuketu
  • 1 cibuľu
  • 1 kyslú smotanu
  • vodu
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Takto vyzerá čarovanie s jedlom: Nebudete veriť vlastným očiam, čo urobil kuchár s ohňom!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takto vyzerá čarovanie s jedlom: Nebudete veriť vlastným očiam, čo urobil kuchár s ohňom!

    Postup:

    Cuketu nastrúhajte, alebo nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu očistite a nakrájajte na kocky. Dajte ju do hrnca s olivovým olejom a orestujte. Potom k nej pridajte cuketu. Osoľte, okoreňte a zalejte horúcou vodou. Varte, kým cuketa zmäkne. Potom rozmiešajte kyslú smotanu s vodou a pridajte ju do polievky. Pomiešajte a odstavte. Polievku rozmixujte ponorným mixérom a môžete podávať.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace